De 5 beste AI tools voor het schrijven van teksten in 2023
Freelancen & Remote Werk,  Online Ondernemen,  Reviews

De 5 beste AI tools voor het schrijven van teksten in 2023

Spread the love

De beste 5 AI tools voor het schrijven van perfecte teksten

De beste AI tools voor het schrijven van teksten. Als je in 2023 nog niet hebt gehoord van AI tools heb je waarschijnlijk onder een steen geleefd. Zo is het internet in de ban van ChatGPT, en zijn er vele andere AI tools die je kunt gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld AI tools voor het opnemen van de perfecte podcast, zonder de benodigde apparatuur. Midjourney maakt fantastische plaatjes, gebaseerd op jouw invoer. De AI tools schieten als paddestoelen uit de lucht.

De beste 5 AI tools voor het schrijven van perfecte teksten

Waarom heb je AI nodig bij het schrijven van teksten? 

Niet iedereen heeft natuurlijk AI nodig voor het schrijven van teksten. Het is ook mogelijk om gewoon nog ouderwets zelf teksten te schrijven. Vaak is dit ook een stuk leuker. Al zullen sommige mensen die werken als content schrijver het hier niet mee eens zijn. Aangezien je als content schrijver, vaak meer dan 10000 woorden per week schrijft over verschillende onderwerpen – die ook nog eens vaak erg uiteenliggen – kan het lastig zijn om genoeg inspiratie te hebben om over alles te schrijven. Hierbij kan een AI je helpen om teksten te schrijven. 

Hoe gebruik je AI om teksten te schrijven? 

Ik ben geen TikTok guru. Daarom ga ik je dus niet vertellen dat je met AI tools alle teksten binnen een paar seconde kan schrijven en zelf geen werk meer hoeft te doen. Wat je wel kunt doen met AI, is het proces van het schrijven van een tekst erg verkorten. Neem een tool zoals Copy.ai, de naam zegt het al. Met deze tool kun je erg gemakkelijk een tekst schrijven in een mum van tijd. Je klikt op de “freestyle generator” of op de “blog post wizard” en het geeft je een lap tekst dat gerelateerd is aan het onderwerp. Gebruik dit om een paar onderwerpen uit te halen, en herschrijf de tekst. Dit bespaart je als content writer of als bedrijfseigenaar natuurlijk ontzettend veel tijd. 

Mijn opinie: De beste 5 AI tools voor het schrijven van teksten

Zo werk ik zelf op het freelance platform Upwork als SEO specialist, en content writer. Dus ik heb zo nu en dan wel een AI tool uitgeprobeerd om mij te helpen met het schrijven van teksten. Na grondig onderzoek te hebben gedaan zijn volgens mij deze 5 AI tools het beste om jou te helpen met het schrijven van je teksten. Deze tools besparen je uren in het doen van onderzoek. Daarnaast besparen ze je ook nog eens heel veel tijd in het op doen van inspiratie. 

Mijn opinie: De beste 5 AI tools voor het schrijven van teksten

Copy.AI

Ik had het er zojuist al even over maar copy.ai is een perfecte tool voor het schrijven van teksten, copy en nog veel meer. Het is dan ook mijn favoriete AI tool om te helpen met schrijven van teksten. De content die het produceert is zelf ook nog eens erg goed. Dit kan je helaas niet over elke AI zeggen. Je kan copy.ai ook in meerdere talen gebruiken (waaronder Nederlands). Wil je meer weten over copy.ai? Lees dan onze copy.ai review. Waar we dieper in gingen over de verschillende functies van copy.ai. Bovendien staan hier ook de prijzen van copy.ai in beschreven, dat is misschien nog wel belangrijker. 

Grammarly 

Schrijf je veel in het Engels? Dan is Grammarly zeker de moeite waard om uit te proberen. Dit is misschien wel de meest bekende AI tool voor het schrijven van teksten. De gratis versie van Grammarly helpt je met het corrigeren van teksten. De betaalde versie helpt je met het beter schrijven teksten door middel van de emotie die je wilt overbrengen aan de lezer. Daarnaast kun je ook de teksten aanpassen op formaliteit, woordkeuze, en tone of voice. Een fantastische tool dus. 

Jasper.AI 

Jasper (voorheen Jarvis) is een AI schrijver die speciaal is gemaakt om SEO teksten te schrijven. Het is een super handige tool voor elke SEO specialist. Het mooie aan Jasper.ai is dat het kan worden geïntegreerd met SurferSEO. Zo kun je dus jouw content optimaliseren met zoekwoorden terwijl je bent aan het schrijven. Net zoals Copy.ai is Jasper.ai ook in meerdere talen beschikbaar. Jasper.ai helpt je daarnaast ook met het vinden van nieuwe ideeën voor jouw content. 

Quillbot

Quillbot is een fantastische toevoeging, als je graag wilt schrijven met AI. Aangezien AI vaak teksten schrijft die er misschien niet “human-like” uitzien, kan je quillbot gebruiken om dit te veranderen. Quillbot helpt je namelijk met het herschrijven van AI teksten. Als je dan toch met AI teksten gaat schrijven dan is het handig om hier met Quillbot nog een keer over heen te gaan. Zo kun je je teksten beter maken, en zorgen dat ze minder snel worden herkend door zoekmachines als AI-written content. Quillbot is helaas op het moment alleen nog in het Engels beschikbaar. 

ChatGPT 

ChatGPT is natuurlijk op dit moment de meest bekende AI tool. Het is op het moment op een waarde geschat van 30 miljard dollar. Dat was dus een fantastische investering van Microsoft. Ik gebruik ChatGPT graag bij het helpen van het schrijven van teksten. Dit doe ik niet door ChatGPT, de teksten zelf te laten schrijven. Nee, ik gebruik ChatGPT het liefste voor het brainstorm proces. Denk hierbij aan mooie titels, leuke h1’s en h2’s, en onderwerpen om over te schrijven. 

Zo gebruik je AI voor het schrijven van teksten 

Zoals ik in dit artikel al beschreven gebruik je AI niet om de teksten zelf te schrijven. Als je AI echt op een handige en nuttige manier wilt gebruiken, dan is dit als een soort extra hulplijn. Wanneer je vastzit, of waneer je een writer’s block hebt. Teksten die geheel met AI worden geschreven, helpen namelijk niet met de laatste Google helpful content update. Hierbij kijkt Google of jouw content wel echt helpt. Daarnaast worden teksten die geheel door AI zijn geschreven ook herkend door Google en andere zoekmachines. Nu weet je dus precies hoe je teksten schrijft met AI. 

In dit artikel staan affiliate links. Wat houdt dit in? Wanneer je via een van deze links iets koopt ontvangen wij een kleine commissie. Het product is voor jou niet duurder maar omdat wij je vanuit onze website doorsturen krijgen wij van deze partijen een kleine percentage, als bedankje/reclamevergoeding. Met deze vergoeding kunnen we de website laten draaien en dagelijks voor jou op zoek gaan naar de beste deals etc.


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *