Top 5 Bezienswaardigheden Ljubljana 
Reizen

De top 5 Bezienswaardigheden van Ljubljana 

Spread the love

Wat te doen in Ljubljana: De 5 leukste plekken om te bezoeken 

Ljubljana de hoofdstad van Slovenië, en de hoofdstad met de moeilijkste naam in de Europese Unie. Gelukkig is Ljubljana meer dan alleen een moeilijke naam. Het is een van de mooiste steden van Europa, in een van de mooiste landen van Europa. Dus nadat je Ljubljana hebt bezocht, is het een goed idee om de rest van dit prachtige land te bekijken. Ljubljana is misschien niet Madrid of Barcelona, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Er is genoeg te doen in de hoofdstad van Slovenië. Van parken tot kastelen, dit zijn de leukste dingen om te doen in Ljubljana, Slovenië. 

Wat te doen in Ljubljana: De 5 leukste plekken om te bezoeken 
Centrum Ljubljana

1. Ljubljana Kasteel 

Het kasteel van Ljubljana is een van de mooiste kastelen in Europa. Een must voor jouw citytrip naar de hoofdstad van Slovenië. Het kasteel ligt op zo’n 375 meter hoog, aan de oostelijke kant van de stad. De kleuran van het kasteel zijn wat het kasteel zo mooi maakt. Door de kleuren kun je het kasteel dus al van een grote afstand zien. 

Je kan gratis het grond van het kasteel betreden. Maar wil je echt adembenemende uitzichten van de stad bekijken dan zul je de wachttoren van het kasteel moeten betreden. Daarnaast kan je ook de kapel bezoeken. Aan beide zitten helaas wel kosten verbonden. 

Ljubljana Kasteel
Het Ljublana Kasteel is linksboven te zien

2. Tivoli Park

Het Tivoli park is het grootste park van Ljubljana. Het ligt dichtbij het centrum van de stad. Je kunt het park dus makkelijk bereiken als je even genoeg hebt van de drukte van de stad. Het park is 5 vierkante kilometer groot, dus je hebt genoeg plek om even tot rust te komen en te genieten van de natuur terwijl je in de stad bent.

Als je even wilt fitnessen terwijl je in Ljubljana bent, is dit ook de juiste plek. Er zijn hier genoeg kleine fitness parkjes om jouw oefeningen te doen. Daarnaast is het ook een mooie plek om veel foto’s te maken aangezien het park, tegen de Rožnik heuvel aan ligt. Je kunt in dit park exhibities vinden van verschillende fotografen, dit doe je bij de Jakopič promenade.

3. Ljubljana Kathedraal 

De Ljubljana kathedraal is een prachtige oude kathedraal gebouwd in de 13e eeuw. Van origine is deze kathedraal een gothische kerk totdat de kathedraal in brand vloog. Toen is de bouw begonnen van een barok gebouw. Dit gebeurde in 18e eeuw. 

Binnen in de kerk kun je van allerlei kunstwerken zien, zoals prachtige muurschilderingen. De bronzen deuren van de kathedraal zijn in 1996 gemaakt om een bezoek van Paus Johannes ll te vereren. 

4. Prešeren Plein

Prešeren plein is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ljubljana. Je kan dit plein bezoeken achter de oude poorten van de stad. Het is vernoemd naar een van de belangrijkste dichters van Slovenië, France Prešeren. 

Dit levendige plein is perfecte plek om jouw citytrip naar Ljubljana te beginnen. Je kan ook de barokke kerk naar binnen gaan die op het plein om het barokke interieur van de kerk te bekijken. De kerk was ooit rood maar is over de jaren heen verkleurt tot zalm-roze. 

4. Prešeren Plein
Prešeren Plein

5. Tromostovje (Triple Bridge)

Deze drie bruggen zijn prachtige oude bruggen die de oude stad van Ljubljana verbinden met het moderne gedeelte van Ljubljana. Van origine was er maar een brug die de twee delen van de stad verbond. Door de toename in verkeer zijn er twee bijgebouwd, in 1930. 

Het is een prachtige wandeling over deze bruggen, dus je moet ervoor zorgen dat je jouw camera bij de hand hebt. Er is niet alleen veel te zien als je over deze bruggen wandelt. Je kunt ook genoeg mooie live muziek horen.

5. Tromostovje (Triple Bridge)
5. Tromostovje (Triple Bridge)

Nog meer dingen om te doen in Ljubljana

Zoals ik al zei, is Ljubljana een prachtige stad. Er is gelukkig ook genoeg te doen en zien in de hoofdstad van Slovenië. Je kunt bijvoorbeeld ook naar de Šmarna Gora wandelen. Een prachtige berg, met een mooi uitzicht over de stad. Daarnaast kun je ook naar de centrale markt gaan om vers eten te vinden. Vervolgens moet je ook het nationale museum van Slovenië een keer hebben bezocht. Er zijn genoeg bezienswaardigheden en digen te doen in Ljubljana voor jouw volgende citytrip.

In dit artikel staan affiliate links. Wat houdt dit in? Wanneer je via een van deze links iets koopt ontvangen wij een kleine commissie. Het product is voor jou niet duurder maar omdat wij je vanuit onze website doorsturen krijgen wij van deze partijen een kleine percentage, als bedankje/reclamevergoeding. Met deze vergoeding kunnen we de website laten draaien en dagelijks voor jou op zoek gaan naar de beste deals etc.


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *