copy.ai review
Freelancen & Remote Werk,  Online Ondernemen,  Reviews

Copy.ai Review 

Spread the love

Copy.ai De Complete Review 

Copy.ai Review. Copy.ai is een redelijke nieuwe AI tool die jou kan helpen met het sneller schrijven van marketing content. Of dit nu advertenties zijn of blogs. Maar is copy.ai de $49.99 per maand waard en is de tool wel zo goed in gebruik? Waarvoor kan je copy.ai gebruiken? En kan het je helpen met het schrijven van SEO vriendelijke teksten. Lees het in deze uitgebreide Copy.ai review. 

Wat is Copy.ai 

Copy.ai is een AI tool die je kan helpen met het schrijven van jouw content. Het bedrijf is opgericht in Memphis, Tennessee door Chris Lu en Paul Yacoubian in 2020. Het heeft ondertussen al een Series A onder de riem van $13,9M. Geleid door Craft Ventures onder oud PayPal topman David Sacks. Copy.ai focust zich op B2B klanten, waaronder Microsoft, Ebay, Nestle. Het heeft sinds 2020 al meer dan 3 miljoen klanten gegenereerd. Niet gek dus, dat het al meer dan 10 miljoen in investeringen heeft ontvangen van onder anderen; Craft Ventures, Tiger Global & Sequoia.


Hoe Werkt Copy.ai? 

Copy.ai is een marketing tool voor content schrijvers en copywriters. Het is een AI die je helpt met het schrijven van teksten. In copy.ai kan een paar belangrijke punten invullen waar je over wilt schrijven. Daarna klik je op “generate copy”. Copy.ai kan dan tekst voor je genereren in meer dan 15 verschillende talen. Daarnaast kan jouw copy ook in verschillende tonen worden geschreven zoals “friendly” “professional” of “bold”.

Waarom Zou Je Copy.ai Gebruiken? 

Je kunt copy.ai gebruiken als je bijvoorbeeld een marketingbureau hebt. Of als je als freelance content writer werkt. Als je heel veel content moet schrijven, kan copy.ai een handige uitkomst voor je bieden. In plaats van uren aan een tekst te werken kan copy.ai je helpen om jouw tekst (als deze niet te lang is) in 15 tot 30 minuten te maken. Zo kan je meer teksten schrijven in een kortere tijd. Let wel op; Aangezien copy.ai wordt geschreven door artificial intelligence kunnen er soms hele rare zinnen in bijvoorbeeld een blog post staan. Als je copy.ai wilt gebruiken voor blog teksten raad ik je daarom ook altijd aan om alles even te controleren. 

Copy.ai Review; Wat kan je er allemaal mee doen? 

Copy.ai heeft veel verschillende functies. Je kan er bijvoorbeeld een visie en missie mee schrijven. Je kan er een naam voor jouw bedrijf mee maken. De leukste en handigste tools vind ik zelf de sales copy, de blog post wizard en de freestyle tool. 

De sales copy tool van copy.ai helpt je met het schrijven van goede advertentie teksten. Het past meerdere sales technieken toe, zoals de Attention-interest-desire-action, of de before-after-bridge. Zo hoef je niet eens meer na te denken over hoe je het beste jouw sales copy schrijft. 

De blog post wizard is een ontzettend handige tool voor het schrijven van “long form content”. Je kan de titel van jouw blog invullen, en de zoekwoorden die je wilt gebruiken. Zo kan copy.ai makkelijk een blog van 1000 woorden voor je maken. 

De freestyle generator is een all round tool. Ik gebruik deze zelf vaak voor het aanvullen van een blog. Bijvoorbeeld als ik een deel van het onderwerp waar ik over wil schrijven mis. De freestyle generator kan er dan zo 100 woorden bij schrijven. 

copy.ai review wat kan je er allemaal mee doen?

Copy.ai Kosten Review 

Copy.ai heeft meerdere opties. Het heeft zelfs een gratis versie. Al kan je hier niet heel veel content mee schrijven. Met de gratis versie van copy.ai kan je 2000 woorden schrijven. Dat is ongeveer 2 tot 4 blogs. Het beginnersplan van copy.ai kost $49 maandelijks, en laat je 40000 woorden maandelijks schrijven. Het duurste copy.ai plan kost $279 en schrijft 300000 woorden. Daarnaast heeft copy.ai ook nog plannen op maat, voor als je meer dan 20 gebruikers nodig hebt, en meer dan 300000 woorden. Dit is geschikt voor een groot bedrijf of agency. Net zoals bij Mangools krijg je fikse kortingen als je jaarlijks betaald. Copy.ai is jaarlijks nog maar $36 per maand voor het laagste plan. 

Copy.ai Alternatieven 

Er zijn al langer op ai content schrijvers op de markt. Een van de meest gebruikte copy tools is dan ook Jasper.ai (voorheen Jarvis). Deze tool is voorhal handig als je erg SEO vriendelijke teksten wilt schrijven wat soms lastig kan zijn met copy.ai. Bekijk ook onze Jasper.AI review. Daarnaast heb je ook Copysmith, dit is vooral handig als je een ecommerce bedrijf hebt. Het legt de focus op eCommerce ads en productbeschrijvingen maar het is wel beschikbaar voor meer dan 60 talen. Dan heb je ook nog Rytr, deze tool is wat minder geavanceerd als de andere tools op de markt maar heeft een zeer competitieve prijs, en begint bij $29 per maand.

Copy.ai Review: Eindbeoordeling 

Copy.ai is een zeer handige tool voor een content marketing bureau, of een content schrijver die veel teksten per maand moet schrijven. Het is wat minder goed voor SEO, wat jammer is. Ik heb copy.ai veel gebruikt voor het schrijven van teksten, maar je zult het wel altijd een beetje moeten aanpassen en niet zomaar naar je opdrachtgever moeten sturen. Al met al geef ik copy.ai een 8.5/10 in deze copy.ai review. 

Nomadleven.nl maakt gebruik van affiliate links. Als je op een link klikt en een product koopt kan het zijn dat wij daar een kleine comissie op verdienen. We proberen altijd onze eerlijke mening over een product te geven. We promoten ook alleen merken waar we zelf achter staan

Copy.ai review: Eindbeoordeling

Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *