Dagboeken voor volwassenen
Lifestyle

Dagboek voor volwassenen 

Spread the love

Dagboeken voor volwassenen

Dagboek voor volwassenen. Nee, een dagboek hoeft niet alleen voor kinderen te zijn. Als je ouder bent kan het ook goed zijn om een dagboek erbij te pakken en dingen van je af te schrijven. Een dagboek kan je namelijk als volwassenen ook helpen dingen op een rijtje te zetten, en een plekje te geven. Daarom zijn dagboeken voor volwassenen ook belangrijk. 

Dagboeken voor volwassenen

Wat is een dagboek voor volwassenen 

Een dagboek voor volwassenen kan jou dus helpen met jouw emotie een plekje te geven. Het verschil tussen een dagboek voor volwassenen en een ander dagboek, is dat er vaak vragen in worden gesteld. Een dagboek voor kinderen heeft meestal alleen een datum, veel van de dagboeken voor volwassen stellen je elke dag een vraag waar je op kunt reageren. Zo kun je echt tot jezelf komen, en beter nadenken over de keuzes die je dag hebt gemaakt. 

Waarom dagboeken voor volwassenen 

Waarom dagboeken voor volwassenen 

Journaling wordt veel populairder ook voor volwassenen. Het helpt je namelijk tot jezelf te komen. Je ziet jouw angsten onder ogen, en je ziet waar je over nadenkt elke dag. Dagboeken voor volwassenen helpt je daarnaast ook met relativeren. Soms is het moeilijk om in het moment zelf een besluit te nemen. Wanneer je dan even terugkijkt, later op de dag helpt dit met dingen in een ander prespectief te zetten. Dit kan je dan weer helpen met betere beslissingen te nemen in je leven.

Voorbeelden 

Er zijn in de laatste paar jaren veel dagboeken voor volwassenen uitgekomen. Dit zijn een paar van mijn favorieten. Als je echt van dagboeken houdt als volwassenen dan zijn dit de beste 3. 

  1. 6 Minuten dagboek 

Dit is mijn favoriete dagboek voor volwassenen. Het 6 minuten dagboek is een mindfulness dagboek. Perfect voor diegene die op zoek is naar positieve psychologie en het veranderen van hun mindset. Een echte aanrader dus! 

  1. Burn after writing 

Dit dagboek is de Nederlandse versie van een internationale bestseller. Burn after writing is een dagboek dat jouw helpt met het vinden van jezelf. Het dagboek staat vol met gedachtenexperimenten en meer! 

  1. 100 day journal

De 100 day journal is perfect als je jouw doelen wilt behalen. Dit dagboek helpt je met het consistent blijven en zorgt ervoor dat je positief en dankbaar blijft terwijl je dit doet. 

Dagboeken met slot 

Ja, dat is natuurlijk te begrijpen. Ook als je volwassen bent, is een dagboek erg persoonlijk. Je wilt liever niet dat iemand in jouw dagboek kan kijken. Daarnaast, wil je in alle vertrouwen in jouw dagboek dingen kwijt kunnen. Dit gaat een stuk lastiger wanneer je het gevoel hebt dat je niet de enige bent die in jouw dagboek kijkt. Dit is mijn favoriete dagboek voor volwassenen met slot

Daarom zijn dagboeken voor volwassenen dus belangrijk 

Je kunt na dit artikel waarschijnlijk wel begrijpen waarom dagboeken voor volwassenen zo belangrijk zijn. Je kunt uit een dagboek veel innerlijke rust halen. Heb je liever een scheurkalender om inspiratie uit te halen, dan kan dat ook. Bekijk hier de 10 leukste scheurkalenders


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *