Een digital nomad die achter haar laptop is aan het werken
Freelancen & Remote Werk,  Online Ondernemen,  Reizen

De beste jobs voor een digital nomad

Spread the love

Een overzicht van digital nomad beroepen

Je hebt vast al eens van de term digital nomad gehoord. Een digital nomad is iemand die vanuit huis werkt, en zodoende dus kan reizen wanneer hij of zij dat wilt. Als je nou zelf ook graag een digital nomad wilt worden dan moet je natuurlijk weten welke jobs daar het beste bij passen. Zelf ben ik al jarenlang digital nomad, en werk ik vooral in SEO en het schrijven van teksten. De eerste stap naar het leven als digital nomad is natuurlijk het vinden van een digital nomad baan. Zo kun je dus digitaal geld verdienen. Om je een beetje verder te helpen, heb ik een overzicht samengesteld van de beste digital nomad beroepen. 

Wat is een digital nomad baan? 

Om te beginnen is het natuurlijk handig om te weten wat een digital nomad baan precies inhoudt. Een digital nomad baan is een baan waarbij je locatieonafhankelijk werkt. Dit kan op veel verschillende manieren. Je kan dit doen als freelancer, in dienst van een bedrijf, maar ook als je je eigen bedrijf hebt. Daarnaast is een digital nomad beroep, ook een beroep waar je veel bij kan reizen. Het reizen wordt bijna een full time ervaring. Nu je dus meer weet over wat een digital nomad baan is, zal ik hieronder een overzicht neerzetten van de meest voorkomende banen voor digital nomads. 

Een vrouw die achter haar laptop is aan het werken in een café

Overzicht van digital nomad banen 

Er zijn dus heel wat verschillende beroepen die je kunt beoefenen als digital nomad. Dit kan in vele verschillende dienstverbanden. Dit zijn een paar van de meest voorkomende digital nomad banen. 

Freelance schrijver 

Een freelance schrijver is iemand die op freelance basis teksten schrijft. Dit kan zijn als journalist, of blog schrijver, of als copywriter. Er zijn veel verschillende platformen waar je jouw schrijfkunsten kunt aanbieden. Dit kan via Upwork maar ook bij freelance platformen die speciaal zijn gecreëerd voor het schrijven van teksten, zoals Contentoo. 

Webdesigner 

Webdesigner is een van de meest voorkomende banen bij digital nomads. Als je een beetje verstand hebt van het coderen van websites, dan kan je dit ook bij verschillende freelance platformen als service aanbieden. 

Grafisch ontwerper 

Ben je goed in het maken van logo’s, en andere plaatjes? Dan kan grafisch ontwerper zomaar de geschikte baan zijn voor jou. Veel grafisch ontwerpers bieden hun service aan op Fiverr. Let wel op, de concurrentie op Fiverr is erg hoog dus het kan lastig zijn om je eerste opdracht te vinden.

Online marketeer

Als online marketeer kun je natuurlijk van alles doen. Misschien ben jij wel erg goed in het maken van Facebook advertenties, of ben je in genie in A/B testen. Er zijn genoeg verschillende beroepen als online marketeer die je kunt doen. 

Virtual assistant 

Ben jij een manusje-van-alles en wil je graag een digital nomad worden? Dan zou virtual assistant een goede optie voor jou kunnen zijn. Als virtual assistant help je de eigenaar of een manager van een bedrijf met verschillende taken zoals planning, marketing, en nog veel meer.

Blogger 

Veel digital nomads kiezen blogger als hun roeping. Dus als je een vlotte pen hebt en overal inspiratie uit kunt halen, dan kun je over veel verschillende dingen schrijven. Er zijn veel verschillende onderwerpen waar je over kunt bloggen. 

Online leraar 

Er zijn ook veel digital nomads die online lesgeven. Vaak geven zij les in verschillende talen. Ben je dus goed in lesgeven? Spreek je meerdere talen? Dan zou dit wel eens het digital nomad beroep voor jou kunnen zijn. 

Vlogger

Veel digital nomads zijn ook vloggers. Je kunt over van alles vloggen en video’s maken. Ben je een expert in jouw gebied, dan kun je “how-to” video’s maken. Reis je veel? Dan kun je travel vlogs maken. Let wel op, het is ontzettend moeilijk om een groot kanaal te creëren op YouTube, aangezien er al zoveel vloggers zijn. 

Andere digital nomad banen 

 • Affiliate marketeer 
 • Social media manager 
 • SEO-Specialist 
 • Accountant 
 • Vertaler & proofreader
 • Fotograaf 
 • Videoproducent 
 • Online ondernemer 
 • App ontwikkelaar 
 • Online personal trainer 
 • eCommerce eigenaar

Welk digital nomad beroep zou jij graag willen beoefenen? 

Nu je weet wat een digital nomad baan is, en je een overzicht hebt gezien van de meest bekende digital nomad banen, heb je misschien een idee van wat jij graag zou willen doen. De meeste banen die je fysiek kunt doen, hebben ook hun eigen online varianten. Zo zijn er ook online psychologen en doktoren die op afstand consultaties geven. Er zijn zoveel verschillende digital nomad beroepen die je kunt uitoefenen.


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *