Spanje digitale nomad visum

Nieuws: Spanje heeft eindelijk zijn digitale nomade visum beschikbaar. Hier is alles wat je moet weten.

Goedgekeurd door het parlement in november 2022, het is onderdeel van de nieuwe Startup Act, die gericht is op het aantrekken van ondernemerschap en het versterken van de tech-scene van het land.

Het remote werk visum biedt niet-EU burgers de kans om in Spanje te wonen en te werken voor maximaal vijf jaar.

Goedgekeurd door het parlement in november 2022, het is onderdeel van de nieuwe Startup Act, die gericht is op het aantrekken van ondernemerschap en het versterken van de tech-scene van het land.

Verschillende andere Europese landen hebben geprofiteerd van de opkomst van het remote  werk in de afgelopen jaren, met Italië, Griekenland, Kroatië en Portugal die allemaal een soort digitale nomade-schema hebben geïntroduceerd.

Het visum van Spanje werd al voorgesteld in januari 2022, toen minister van Economische Zaken Nadia Calviño zei dat het land hoopte “internationale en nationale talenten aan te trekken en vast te houden door verre werkers en digitale nomaden in Spanje te helpen vestigen.” Autoriteiten hopen dat het het land zal helpen te herstellen van de economische gevolgen van COVID-19.

Wie kan zich aanmelden voor het digitale nomade visum van Spanje?

Het digitale nomade visum van Spanje is open voor niet-EU burgers die voor niet-Spaanse bedrijven op afstand werken. Aanvragers mogen maximaal 20% van hun inkomen uit Spaanse bedrijven krijgen.

Zowel zelfstandige freelancers met meerdere opdrachtgevers als verre werkers die door één bedrijf buiten Spanje worden aangenomen, zijn in aanmerking voor het visum.

Bron: https://www.euronews.com/travel/2023/01/30/always-wanted-to-move-to-spain-a-new-digital-nomad-visa-could-let-you-stay-for-5-years

Deel dit bericht
Aemilius Dost
Aemilius Dost

SEO Specialist, online ondernemer en digital nomad. Ik werk meer dan 5 jaar als freelance SEO specialist voor zowel grotere als kleinere websites. Van kleine hobby-websites tot startups met meerdere miljoenen in investeringen. Daarnaast heb ik ook mijn eigen webdesign bureau in de Mexicaanse markt. Ik ben een full time digital nomad. Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in tech, marketing, en online ondernemen. Ik hou van reizen.

Articles: 108

Nieuwsbrief updates

Vul je emailadres in and schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *