Freelance Platformen
Freelancen & Remote Werk,  Online Ondernemen,  Reviews

Freelance Platformen 

Spread the love

De 10 beste freelance platformen 

De beste freelance platformen. Je wilt als freelancer aan de slag gaan, waar begin je dan en wat zijn de beste freelance platformen? Als je als freelancer wilt werken dan heb je natuurlijk opdrachten nodig, er zijn verschillende platformen waar je deze kan vinden. Of je nu een SEO specialist bent, zoals Groot Online of Web Designer. Dit zijn de beste 10 Freelance platformen, zodat jij meer opdrachten kunt scoren. 

De 10 beste freelance platformen 

Het platform Freelance.nl is al meer dan 20 jaar de marktleider als het gaat om het vinden van freelance opdrachten in Nederland. Ze krijgen hiervoor geen comissies, en ook als freelancer hoef je op dit platform niets te betalen om te reageren op een opdracht. Je hebt op dit platform dan ook rechtstreeks contact als freelancer met de opdrachtgever. 

Jellow onderscheidt zich met het feit dat je op dit platform niet hoeft te zoeken naar een opdracht als freelancer. Je vult jouw profiel in, en de bedrijven zullen naar je toekomen. Je kan hier dus niet reageren op verschillende opdrachten maar je zult moeten wachten op een bericht van een opdrachtgever. Dit is fijn voor sommige mensen. Omdat ze misschien niet te tijd hebben om alle opdrachten te reageren. Voor anderen is het minder aangezien ze willen kunnen reageren op opdrachten om hun talenten te showcasen. 


Upwork (voorheen oDesk) is het grootste freelance platform ter wereld. Dit platform heeft meer dan 16 miljoen freelancers en meer dan 146.000 opdrachtgevers. Ook al is Upwork een internationaal platform voor freelancers, je zult er veel nederlandse banen vinden. Je kan zoeken voor Nederlandse opdrachten met de zoekterm “Dutch”. Je zult dan alle plaatsingen vinden voor freelancers die Nederlands moeten kunnen spreken. 

4. Fiverr


Net zoals de gigant hiervoor, Upwork, is Fiverr ook een van de grootste freelance platformen ter wereld. De naam Fiverr stamt zich af van het feit dat vroeger alle opdrachten voor 5 US dollars waren. Je hoeft je geen zorgen te maken. Tegenwoordig kan je een stuk meer geld verdienen met Fiverr. Het probleem met Fiverr, is dat het moeilijk kan zijn om jouw eerste opdracht te vinden. Zodra je een goede review hebt, kan je wel een constante bron van inkomsten verwachten. 

5. Freelancer


Freelancer.com is ook een goed platform om jouw eerste freelance opdracht te vinden. Het platform laat je bieden tegenover andere freelancers. Het probleem hiervan is dat er soms ontzettend laag wordt geboden voor een opdracht. Waardoor het voor vele te weinig geld is om zich in te zetten. Zelf verkies ik zowel Upwork als Fiverr boven freelancer.com 

6. TopTal


TopTal is een platform voor de ervaren freelancer in tech. Dit platform biedt de top 3% van de beste freelancers in de wereld aan, aan verschillende bedrijven. Het zijn dan ook vaak grote bedrijven zoals Duolingo of Shopify. Dit gaat dan om banen zoals; product manager, software developer, data analyst. Als je dus al voor een langere tijd freelanced, dan is dit het geschikte platform voor jou. 

7. Lancelots


Lancelots is eigenlijk meer een forum dan een echte freelance marktplaats. Maar omdat het een forum is voor freelancers wordt er zo nu en dan ook een opdracht op dit platform geplaatst. Je moet hier natuurlijk niet te veel van verwachten aangezien het dus eigenlijk gewoon een forum is. 

8. LinkedIn


Ja, ook dit platform heeft freelance opdrachten. LinkedIn is het grootste professionele netwerk ter wereld. Je kunt hier freelance opdrachten vinden door te filteren in de vacatures. Klik hier dan het woord “contract” aan en je zult alle freelance opdrachten zien. 

9. PeopleperHour


Dit is een van de andere grote freelance websites. Het is niet zo groot als Fiverr of Upwork maar er zijn nog steeds genoeg opdrachten hier aanwezig. Aangezien het platfom opgericht is in het Verenigd Konikrijk zul je hier meer Europese opdrachtgevers zien. Je moet hier wel eerst worden goedgekeurd als freelancer door het platform zelf. 

10. Guru


Guru is een ander platform waar je voor moet worden goedgekeurd. Dit platform heeft wel veel banen voor freelancers en vergeleken met andere platformen wordt er ook meer betaald. Guru heeft een redelijk lange applicatieprocedure 

Hoe weet ik welke van de freelance platformen bij mij past? 

Er zijn ontzettend veel freelance platformen het is dus belangrijk om een te vinden die goed bij je past. Het nadeel van freelance platformen is dat het vaak wordt gesatureerd door mensen uit Azië, Oost-Europa, en Latijns Amerika. Door de lagere basiskosten kunnen zij ook vaak minder vragen voor werk. Hierdoor zullen jouw tarieven competitief, of eigenlijk te laag moeten zijn. Daarnaast zijn er wel op grotere freelance platformen veel Nederlandse oprachten. Zij hebben dus echt Nederlanders of Belgen nodig, en bieden daar vaak ook wat meer voor aan. 

Hoe vind ik mijn eerste freelance opdracht op een van de platformen 

Het vinden van je eerste freelance opdracht kan erg lastig zijn op al deze platformen. Zelf ben ik een top rated freelancer op Upwork maar dat heeft me wel wat tijd gekost. De eerste paar freelance opdrachten die ik heb gedaan waren spraakopnames, voor AI. Ik kreeg hier goede reviews voor, en zo heb ik mijn eerste langdurige freelance opdracht gekregen. Ben dus niet bang om werk te doen wat je eigenlijk liever niet ziet zitten. Het is belangrijk in het begin om positieve reviews te krijgen. Als je zzp’er wordt, denk eraan dat je een zakelijke rekening afsluit om je boekhouding gescheiden te houden. Bekijk hier een vergelijking voor zzp’ers.

Specifieke freelance platformen 

Als je echt goed bent in bepaald veld, kun je natuurlijk ook meer specifieke platformen vinden in jouw industrie. Zo heb je freelance platformen voor digitale marketers en software developers, schrijvers en designers. 

Specifieke freelance platformen

3 freelance platformen voor digital marketers of om marketers te vinden 

 1. Marketerhire
 2. Mayple 
 3. Growtal 

6 Freelance platformen voor developers/tech specialisten of om developers te vinden

 1. Upstack 
 2. Gun.io 
 3. Hired
 4. Arc.dev
 5. Dice 
 6. Lemon.io

7 Freelance platformen voor designers of om designers te vinden

 1. Designhill 
 2. Dribbble 
 3. SuperSide 
 4. Behance 
 5. 99Designs 
 6. DesignCrowd 
 7. ManyPixels 

8 Freelance platformen voor schrijvers of om schrijvers te vinden 

 1. Blogging Pro 
 2. iWriter
 3. MediaBistro 
 4. Contently 
 5. Writers Work 
 6. Freelance Writing Job Board 
 7. WritersGig 
 8. Contena 

3 Freelance platformen voor helpdeskmedewerkers of om helpdeskmedewerkers te vinden 

 1. Workana 
 2. FreeUp 
 3. Truelancer 
 4. GoLance 

Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *