Google AdSense
Online Ondernemen

Google AdSense Review 

Spread the love

Google AdSense, doen of niet? 

Google AdSense, doen of niet? Google ad sense, is het programma dat door Google wordt gebruikt waarmee websites meer geld kunnen verdienen. In dit artikel beschrijf ik of Google AdSense het wel waard is voor een website eigenaar.

Wat is Google AdSense?

Eerst de belangrijke vraag; Wat is Google AdSense eigenlijk? AdSense is dus een manier voor eigenaars van websites om hun website te monetiseren. Ben je ooit op een website gekomen die vol staat met reclame? Grote kans, dat dat komt omdat AdSense op die website aan staat. 

Hoe werkt Google AdSense? 

Stel je voor; Je bent een digitale nomad, en je hebt een blog (voor mij niet zo moeilijk om voor te stellen dus). Met dit blog wil je graag geld verdienen. De blog moet wel minstens 100 bezoekers per dag hebben. Wanneer je dit aantal hebt bereikt, kan je AdSense aanvragen. Je kan daarmee dus Google Advertenties op jouw pagina plaatsen. Wanneer een bezoeker van jouw pagina op een van die advertenties klikt, krijg jij een bepaald bedrag. Daarnaast krijg je ook een bepaald bedrag per 1000 weergaven.

Hoe werkt Google AdSense

Hoeveel verdien je daarmee? 

Het probleem van AdSense is dat het niet heel erg goed betaald. Het ligt ook compleet aan waar jouw website over gaat. Heb jij een website die zich richt op de financiele sector, dan zal je zeker meer verdienen dan een website die gaat over hondenspeelgoed. Dit komt natuurlijk omdat voor Google dat soort bezoekers meer geld opleveren. 

Het ziet er niet mooi uit 

Als je dus wel eens op zo’n website bent geweest waar AdSense aanstaat dan weet je hoe ontzettend vervelend dit kan zijn. Adsense, maakt namelijk niet alleen je website veel langzamer (slecht voor SEO). Daarnaast ziet het er ook niet mooi uit en geeft het een slechte gebruikerservaring. 

5 Google AdSense alternatieven

Er zijn andere programma’s beschikbaar die wel vergelijkbaar zijn met AdSense. Het verschil is; ze betalen een stuk beter. Hier heb ik een paar op een rijtje gezet. 

1. Media.net 

Media.net wordt door grote Amerikaanse bedrijven gebruikt zoals CNN, en Forbes. Het is een directe concurrent van Google AdSense. Met Media.net kan je ook via Yahoo en Bing geld verdienen. 

2. PropellerAds

PropellerAds doet het anders, dan andere advertentie platformen. Je kan hier namelijk zelf je doelgroep instellen, zodat je live jouw advertenties beter kan laten werken.

3. Sovrn

Sovrn heeft ook een uniek model. De ads die je via Sovrn op jouw website kunt plaatsen worden omgezet in affiliate links. Hierdoor kun je dus meer verdienen.

4. SkimLinks


SkimLinks werkt eigenlijk hetzelfde als Sovrn. Dit platform zet jouw advertenties ook automatisch om tot affiliate links.

5. Monumetric


Monumetric staat er om bekend dat ze het beste zijn voor bloggers. Op dit platform krijg je niet  “cost per click” uitbetaald maar voor hoeveel impressies jouw advertentie krijgen. 

Nog meer alternatieven

Als je liever helemaal geen advertenties wilt hebben. Dan zijn er natuurlijk veel meer andere opties om jouw website te monetiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan affiliate marketing. Waar je in plaats van banners, gewoon links in je artikelen kunt plaatsen. Daarnaast kan je ook je eigen producten verkopen zoals een ebook of een cursus of natuurlijk iets anders dat je leuk vindt. 

Zou ik zelf voor Google AdSense gaan? 

NEEN. Ik zou nooit zelf voor AdSense gaan. Ik ben geobsedeerd door SEO, Google AdSense is het mij niet waard om de snelheid van mijn website voor te verlagen. Dit heeft namelijk invloed op de SEO van mijn website. Daarnaast – zoals ik al zei – verdien je vrij weinig aan AdSense. Tenslot vind ik naast SEO, de gebruiksvriendelijkheid van mijn website belangrijk. De advertenties van Google, helpen hier niet bij mee.  

Je zult vast niet verbaasd zijn met de eindbeoordeling die ik geef aan Google AdSense. Een 2.3/10. Google AdSense geeft je een manier om geld te verdienen. Helaas gaat dit ten koste van jouw website. Daarnaast – zoals ik al meerdere keren in dit artikel aangaf – verdien je niet echt veel geld met Google AdSense. Het is het dus niet waard.

Google Adsense Eindbeoordeling


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *