Hoe begin je een blog?
Freelancen & Remote Werk,  Online Ondernemen

Hoe begin je een blog? 

Spread the love

Hoe start je een blog?  

Hoe begin je een blog? Als je dit artikel leest vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe een blog te beginnen. Het is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Tegenwoordig is een blog maken zelfs vrij makkelijk. Vooral als je weet wat je moet doen. In dit artikel leg ik je uit hoe je een blog start.

Hoe start je een blog?  

Wat is een blog? 

Wat is een blog eigenlijk? Mensen gebruiken vaak blogs om hun manier van leven, of hun ideeën met de rest van de wereld te delen. Daarnaast wordt bloggen ook gebruikt voor bedrijven. Door middel van SEO kunnen bedrijven hun producten beter promoten. Dit heeft vaak een positieve invloed op de omzet van een bedrijf.

Sommige mensen doen het om voor zichzelf te beginnen. Je kan door middel van bloggen namelijk geld verdienen. Dit kan met de hulp van advertentie platformen zoals Google AdSense, of  met een affiliate marketing model. Sommige bloggers beginnen met het aantrekken van bezoekers en daarna verkopen ze een product zoals een ebook of een cursus. 

Kies het beste platform om jouw blog te starten

Je hoeft niet per se een website te hebben om te bloggen. Dat klinkt misschien gek. Er zijn namelijk tal van platformen waar je gewoon blogs op kan schrijven. Een platform zoals Medium bijvoorbeeld is perfect om jouw eerste blog op te schrijven. Dit platform is volledig gratis en je kan hier je content gewoon publiceren. Ook al is Medium niet beschikbaar in het Nederlands, je kan wel Nederlandse content plaatsen op deze website. Je hebt ook nog andere varianten zoals Substack, en Steemit.

Je eigen blog beginnen 

Stel je wilt echt helemaal voor jezelf een blog beginnen, dus niet via een ander platform. Dan heb je toch nog een paar dingen nodig; 

Een domein 

Als je een blog wilt beginnen heb je natuurlijk een domein nodig. Dit is jouw webadres. Je kan via deze website een domein aanvragen. Deze moet natuurlijk wel beschikbaar zijn, dus niet al in bezit zijn van iemand anders. Als het domein al in bezit is van iemand anders, dan kan je het domein wel overkopen.  

P.S. Heb je een internationaal domein nodig? Dat kan makkelijk via deze website

Een website

Je kan zelf een website bouwen, via een platform zoals Wix of Elementor. Je kan ook een website laten bouwen. Dit kan ook via mijn andere bedrijf Queretaro Web (contact@queretaroweb.com) al vanaf €500,-. Dit wordt dan meestal gedaan via WordPress. Een website bouwen via WordPress helpt met de snelheid van jouw blog, aangezien hier bij minder CSS wordt gebruikt, wat weer helpt met SEO

Hosting om jouw blog te starten

Je hebt ook een een goede hosting voor jouw blog nodig. Anders kan jouw website het aantal bezoekrs niet aan. Of de website wordt erg traag. Dit zijn een aantal van mijn favoriete hosting providers;

Hosting om jouw blog te starten

Een handige SEO tool om jouw blog mee te beginnen

Als je een blog wilt beginnen is SEO ontzettend belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je blogs zo hoog mogelijk scoren in Google of andere zoekmachines. Hierdoor krijg je meer bezoekers op jouw blog. Een tool die ik zelf hiervoor graag gebruik is Mangools. Je kan hier mijn review lezen. 

Een hulpmiddel voor jouw content 

Een blog beginnen en consistent content schrijven kan ontzettend vermoeiend zijn en heel veel tijd kosten. Gelukkig is er de opkomst van AI. Deze AI tool kan een heel blog voor je schrijven in 30 seconden. Daarna bewerk je de content voor ongeveer 5 minuten. Et voîla, jouw blog is af. Klik hier om een voorbeeld artikel van de AI te zien op deze website.Nu kun je dus jouw blog starten

Zie je? Het is helemaal niet zo lastig om een blog te starten. Vooral niet vandaag de dag. Er zijn heel veel handige hulpmiddelen die je kan gebruiken. Daarnaast is er ontzettend veel informatie online te vinden. Zo kan je dus binnen no time jouw blog starten.


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *