Hoe is het om in Londen te wonen?
Reizen

Alles wat je moet weten over wonen in Londen

Spread the love

Opinie: Hoe is het om in Londen te wonen? 

Oh Londen… Een van de mooiste steden in Europa, van het moderne financiële centrum tot de grote parken en het London Eye. Wie zou daar niet willen wonen? Nou, ik. Tenminste, na ongeveer 3 maanden in Londen te hebben gewoond had ik al besloten om te vertrekken. Dan maar te leven als een digital nomad.


Misschien vind jij het leuker, maar in deze blog geef ik je mijn volledig eerlijke mening over wonen in Londen. De goede dingen en natuurlijk de slechte dingen.

Wonen in Londen


Laten we het eerst hebben over wonen in Londen. Londen is een van de duurste steden ter wereld, als je in Londen wilt wonen moet je bedenken dat je voor een kamer in een goede buurt dicht bij het centrum van de stad ongeveer 700 GBP moet betalen. De messen criminaliteit in sommige buurten dicht bij het centrum is ook vrij hoog, dus als je op zoek bent naar een appartement, zorg er dan voor dat je de buurt eerst controleert. Dit ben ik vergeten.

Na het betalen van meer dan 800 GBP voor een kamer en elke nacht gewekt te worden door politiesirenes was ik mijn verhuizing naar Londen al aan het heroverwegen.

De werkcultuur in Londen. 

Londen heeft een heel andere werkcultuur dan ik in Nederland gewend was. De meeste mensen begonnen om 8 uur ’s ochtends te werken en vertrokken om 7 uur ’s avonds. Combineer die lange werktijden met lange pendeltijden en je weet dat je tijdens de werkweek geen tijd hebt om te ontspannen.

De hiërarchie was ook heel anders dan ik vanuit Nederland gewend was. In Nederland was ik een hele platte hiërarchie gewend, dit was totaal anders dan in Londen.

Echter, op vrijdag gaat iedereen uit zijn dak. Na een week hard werken moeten mensen even stoom afblazen en geloof me, dat deden ze, allemaal in pak. Dit brengt me bij het volgende onderwerp. 


Hoe hebben Londenaren plezier?

Alcohol… Meestal stoppen mensen op vrijdag een beetje vroeger met werken en beginnen ze met dagdrinken. Dag drinken is een concept wat helemaal nieuw voor me was. Als je op een willekeurige werkdag door Londen rijdt, begint het rond 16.00 uur in de pubs vol te stromen met mensen in pakken met bier in de hand.

Omdat Londense pubs de neiging hebben om rond 1 uur/2 uur ’s nachts te sluiten, zijn de mensen rond 8 uur ’s avonds meestal al behoorlijk dronken.

Als het buiten warm is (dit is ongeveer 3 dagen per jaar in Londen) staat het hele trottoir vol met mensen die mensen kloppen. Dit was een van mijn favoriete dingen van het wonen in Londen. Omdat iedereen buiten stond te drinken en plezier te maken voelde het alsof het elke dag feest was. 

Conclusie


Als je goed voorbereid bent, een goed salaris hebt en een leuke baan, kan Londen een van de leukste steden ter wereld zijn om in te wonen. Helaas heeft niet iedereen dit. Als je dit niet hebt, is Londen misschien wel een van de slechtste plaatsen om te wonen. Het is zeker een stad van hoogte- en dieptepunten. Maak niet dezelfde fouten als ik en denk niet dat de stedentrips die je naar Londen hebt gemaakt ook maar in de buurt komen van hoe het is om in Londen te wonen.


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *