
Ik liet artificial intelligence dit artikel schrijven
Ik liet artificial intelligence het volgende artikel schrijven, zonder het te bewerken
AI komt op in marketing. Er zijn zoveel verschillende AI software waarmee je teksten kunt schrijven. Er zijn tegenwoordig zelfs AI-programma’s die worden gebruikt als foto’s van klanten die testimonials achter laten. Is mijn baan als content schrijver in gevaar? Ik testte het uit met Copy.ai. (bekijk hier mijn Copy.ai review) Vanaf de volgende alinea is de hele tekst geschreven door kunstmatige intelligentie. Ik heb alleen de links toegevoegd.

Is artificial intelligence de toekomst?
Kunstmatige intelligentie bestaat al tientallen jaren. De term werd voor het eerst gebruikt in een computerprogramma dat Arthur Samuel in de jaren vijftig schreef om te beschrijven hoe computers konden worden getraind om te dammen. Maar sindsdien is de technologie geëvolueerd en alomtegenwoordig geworden – van Siri op je iPhone tot zelfrijdende auto’s en medische diagnosetools.
Kunstmatige intelligentie is geen nieuwe technologie
Kunstmatige intelligentie is geen nieuwe technologie. De vroegste computers gebruikten AI-technieken om spelletjes te spelen, puzzels op te lossen en andere taken uit te voeren waarbij patroonherkenning en verwerking van complexe informatie een rol speelden. Maar de huidige toepassingen van AI zijn veel geavanceerder dan die vroege systemen.
Het gebruik van kunstmatige intelligentie is de afgelopen decennia sterk toegenomen doordat onderzoekers algoritmen hebben ontwikkeld die van gegevens kunnen leren, beelden en structuren kunnen analyseren, beslissingen kunnen nemen en zelfs originele ideeën kunnen ontwikkelen als reactie op veranderende omstandigheden. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor van alles en nog wat, van het diagnosticeren van kankertumoren tot het voorspellen van verkeerspatronen op drukke wegen.
De opkomst van artificial intelligence begon serieus in het midden van de 20e eeuw.
De opkomst van de kunstmatige intelligentie begon serieus in het midden van de 20e eeuw. De term “kunstmatige intelligentie” werd in 1956 bedacht door computerwetenschapper John McCarthy van het Dartmouth College en werd gebruikt om een studiegebied aan te duiden dat tot doel had computers te laten handelen als mensen. In 1957 werd het eerste computerprogramma dat een mens kon verslaan met schaken gemaakt door Herbert Simon van de Carnegie Mellon University en Allen Newell van de New York University.
Sindsdien is AI geavanceerder geworden dan ooit tevoren. Tegenwoordig kun je het voor van alles gebruiken, van hulp bij het vinden van parkeerplekken tot het bewaken van je gezondheid, en er zijn zelfs AI-apps beschikbaar op je smartphone!
AI is overal, maar vaak onzichtbaar.
Je beseft het misschien niet, maar kunstmatige intelligentie is overal. Het zit in je auto, op je telefoon en zelfs in je koelkast. AI wordt ook gebruikt voor taalvertaling en beeldherkenning.
Dit soort technologie maakt mogelijk wat mensen alleen nooit zouden kunnen: verder denken dan hun eigen beperkte perspectief. Het kan enorme hoeveelheden gegevens verwerken om sneller beslissingen te nemen dan één persoon zou kunnen – en nauwkeuriger dan een groep mensen zou kunnen.
Het lijkt erop dat kunstmatige intelligentie veel te bieden heeft. Maar het grote publiek (en zelfs sommige techneuten) begrijpt het nog steeds niet.
De meest voorkomende toepassing van AI vandaag de dag is machine learning
Machine learning is de meest voorkomende toepassing van AI, en het is ook een toepassing waar iedereen mee te maken kan krijgen. U bent wellicht bekend met machinaal leren als u een spraakassistent als Siri of Alexa gebruikt. Machine learning-algoritmen zijn achter de schermen aan het werk en interpreteren uw spraak en reageren op een passende manier op basis van wat ze eerder hebben gehoord. Ze worden ook gebruikt in beeldherkenningstechnologie, die computers helpt objecten en gezichten in foto’s te herkennen, zodat je ze niet meer handmatig hoeft te taggen!
Naast deze toepassingen wordt machine learning gebruikt in natuurlijke taalverwerking (NLP), waardoor computers zoals Google Home of Apple’s HomePod speaker drivers voor auto’s – menselijke taal kunnen begrijpen zodat mensen op een natuurlijke manier met hen kunnen praten alsof ze rechtstreeks met een andere persoon spreken in plaats van specifieke commando’s te geven over wat we gedaan willen hebben als we morgenochtend gewoon weer thuiskomen van ons werk…
IBM, Microsoft en Apple lopen voorop met AI.
IBM is een leider in AI-onderzoek en -ontwikkeling, met toegang tot meer dan 5.000 PhD’s. Microsoft is toonaangevend op het gebied van AI-software en -tools voor commercieel gebruik, waarmee bedrijven processen kunnen automatiseren en machines uit ervaring kunnen leren. Apple heeft een reputatie als een van de meest innovatieve technologiebedrijven en investeert nu ook fors in hardware voor kunstmatige intelligentie.
De volgende grote grens voor AI is de cloud.
De volgende grote grens voor AI is de cloud.
Cloud computing maakt snel leren zonder toezicht mogelijk en maakt het mogelijk enorme hoeveelheden gegevens te trainen op grote clusters. Dankzij cloud computing kan AI op meer plaatsen en door meer mensen worden gebruikt, waardoor het gemakkelijker dan ooit wordt om van meer gegevens te leren.
Ongesuperviseerd leren zal centraal staan in de vooruitgang van het veld.
Leren zonder toezicht is het vermogen om te leren van gegevens zonder dat je verteld wordt waarnaar je moet zoeken. Unsupervised learning wordt al sinds het begin gebruikt bij machine learning, maar is de laatste jaren een centrale rol gaan spelen bij deep learning en AI-onderzoek. Het wordt gebruikt bij beeldherkenning en andere toepassingen zoals autonome voertuigen, die hun omgeving moeten begrijpen en op basis daarvan beslissingen moeten nemen.
Vooruitgang in natuurlijke taalverwerking, in combinatie met verbeteringen in rekenkracht, zal het mogelijk maken om snel te leren zonder toezicht.
Natuurlijke taalverwerking (NLP) is het proces van het analyseren en extraheren van betekenis uit menselijke taal in geschreven, gesproken of gebarentaalvorm. Met andere woorden, het is de studie van het begrijpen van natuurlijke menselijke talen. NLP is een krachtig instrument dat kan worden gebruikt voor vele toepassingen, waaronder automatische vertaling en spraakherkenning.
Unsupervised learning is een benadering van machinaal leren waarbij dataminingtechnieken worden toegepast op een ongelabelde dataset zonder enige voorkennis over de doelfunctie. In dit geval willen we dat ons AI-systeem patronen in de gegevens identificeert en ontdekt hoe die zich tot elkaar verhouden zonder te weten wat die relaties moeten zijn; dit staat bekend als ongesuperviseerd leren omdat er geen richtlijnen van mensen zijn die de computer vertellen of iets als positieve of negatieve feedback moet worden beschouwd tijdens trainingssessies. Het is niet anders dan leren hoe racisme werkt door racistisch gedrag te observeren in plaats van direct te horen wat iemand tot racist maakt: Je blijft achter met je eigen interpretaties na het zien van bewijs uit de eerste hand in plaats van te vertrouwen op de interpretatie van gebeurtenissen door iemand anders (of het ontbreken daarvan).
De mogelijkheid om toegang te krijgen tot enorme hoeveelheden gegevens met behulp van cloud computing zal de sleutel zijn
Cloud computing is een belangrijk onderdeel van de toekomst van kunstmatige intelligentie. Cloud computing biedt toegang tot enorme hoeveelheden gegevens die voor AI kunnen worden gebruikt. Het maakt het ook gemakkelijker voor mensen om deze gegevens te gebruiken, wat de sleutel is om een AI te bouwen en goed te laten werken.
Als je wilt dat je AI leert van zijn fouten, heb je toegang nodig tot meer informatie dan alleen wat zich op je apparaat of in je lokale netwerk (LAN) bevindt. Als een individuele gebruiker een eigen computer heeft met een beperkt geheugen en verwerkingsvermogen, kan de hoeveelheid gegevens die hij tegelijk in zijn machine kan invoeren, beperkt zijn. Ze kunnen een AI misschien niet goed trainen als ze niet genoeg ruimte hebben op hun eigen apparaat!
Geloof de hype niet – we zullen niet snel naast pratende robots leven!
Het is waar dat kunstmatige intelligentie in meer toepassingen wordt gebruikt dan ooit tevoren. De technologie bestaat al sinds de jaren vijftig, maar werd voor het eerst algemeen bekend toen IBM’s Deep Blue-computer in 1997 regerend wereldkampioen schaken Garry Kasparov versloeg. Tegenwoordig is AI overal – je hebt er waarschijnlijk elke dag mee te maken zonder het te beseffen.
Als u bijvoorbeeld een smartphone of tablet gebruikt om e-mail te controleren of op het web te surfen, is de kans groot dat u een toepassing gebruikt die is gebouwd met AI als kern. Met name machine learning (ML) algoritmen zijn aanwezig achter veel populaire apps zoals Siri en Alexa op mobiele apparaten, evenals Microsoft’s Cortana op Windows 10 PC’s en Apple’s Siri persoonlijke assistent die beschikbaar is op alle platforms, inclusief macOS apparaten zoals iMac Pro 2019 laptops en MacBook Pro laptops!
Machine learning is mettertijd steeds geavanceerder geworden: de huidige ML-algoritmen kunnen beelden nauwkeuriger herkennen dan mensen dat kunnen; tekst tussen talen vertalen zonder enige menselijke tussenkomst; objecten in foto’s identificeren; consumentenvoorkeuren voorspellen op basis van gedragspatronen uit het verleden – in wezen alles waarbij grote hoeveelheden gegevens betrokken zijn!
Kunstmatige intelligentie is niet nieuw – als je ooit Siri of een GPS hebt gebruikt, heb je al met AI-systemen gewerkt – maar het gaat zeker snel vooruit.
AI is niet nieuw, maar gaat wel snel vooruit. Als je ooit Siri of een GPS hebt gebruikt, heb je al met AI-systemen gewerkt.
In de technologische industrie wordt AI op veel verschillende manieren gebruikt: machinaal leren en natuurlijke taalverwerking zijn twee van de meest voorkomende toepassingen. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt en verbetert, zal ze waarschijnlijk op nog meer plaatsen opduiken – waaronder smartphones, auto’s en zelfs huizen.
De volgende grens voor AI kan de cloud zijn. Bedrijven als Google bouwen enorme datacenters die grote hoeveelheden informatie kunnen opslaan en snel kunnen verwerken, zodat mensen toegang hebben tot wat ze nodig hebben zonder te hoeven wachten tot hun computers het hebben ingehaald (wat enkele minuten kan duren).
Conclusie
De opkomst van kunstmatige intelligentie gaat sneller dan de meesten van ons beseffen, en het verandert de manier waarop we ons leven leiden. Van Siri tot zelfrijdende auto’s, AI-systemen worden steeds gewoner in ons dagelijks leven. Met ontwikkelingen als leren zonder toezicht kunnen we in de toekomst nog meer toepassingen van deze technologie verwachten.
Op onze site staan affiliate links. Wat houdt dit in?
Wanneer je via een van deze links iets koopt ontvangen wij een kleine commissie. Het product is voor jou niet duurder maar omdat wij je vanuit onze website doorsturen krijgen wij van deze partijen een kleine percentage, als bedankje/reclamevergoeding. Met deze vergoeding kunnen we de website laten draaien en dagelijks voor jou op zoek gaan naar de beste deals etc.

