De 3 beste interviewtechnieken in 2023 

De 3 beste interviewtechnieken in 2023 

Interviews zijn een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces. Ze geven de interviewer de kans om je beter te leren kennen en te beoordelen of je geschikt bent voor de functie. Het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden en de juiste technieken toe te passen tijdens het gesprek. In dit blog bespreken we verschillende soorten interviewtechnieken die je kunt gebruiken om jezelf op een professionele manier te presenteren. We bespreken de STAR-techniek, de CAR-techniek en de PAIN-methode. Deze technieken zijn speciaal ontworpen om gedragsgerichte vragen te beantwoorden en helpen om specifieke voorbeelden te geven van je ervaringen en vaardigheden.

Interviewtechnieken: Hoe je een sterke indruk maakt

Interviewtechnieken. Ben je op zoek naar manieren om jezelf het beste te presenteren tijdens een sollicitatiegesprek? Leer over verschillende interviewtechnieken en hoe je ze kunt gebruiken om jouw unieke vaardigheden te benadrukken. Zodat jij je droombaan kan vinden, misschien wel bij een van deze remote bedrijven. In dit blog bespreken we verschillende soorten interviewtechnieken, zoals STAR, CAR, en PAIN, en geven we tips hoe je ze kunt toepassen voor een succesvol sollicitatiegesprek. Zo

Waarom zijn interviewtechnieken belangrijk? 

Je zult misschien denken; “ik moet toch mezelf zijn in een sollicitatiegesprek”. Dat klopt zeker, het is altijd het beste om jezelf te zijn. Alleen is het soms handig om speciale interviewtechnieken te volgen. Zo kun je jezelf het beste presenteren voor potentiele werkgevers. Dit helpt ook met het effectief communiceren van jouw vaardigheden en ervaring aan de recruiter.

Waarom zijn interviewtechnieken belangrijk?

Verschillende soorten interview technieken

Nu je weet waarom interview technieken zo belangrijk zijn, kun je ook checken welke verschillende interviewtechnieken er zijn. Zo kies je voor een interview techniek die bij je past. Dit helpt je met het voorbereiden op een (remote) sollicitatiegesprek

STAR Techniek 

De STAR techniek is een gestructureerde manier van antwoorden op gedragsgerichte vragen tijdens een sollicitatiegesprek. Het staat voor Situation, Task, Action en Result. Het helpt je om specifieke voorbeelden te geven van hoe je in het verleden met een situatie omging, wat aantoont hoe jij over bepaalde vaardigheden beschikt. Door de STAR techniek toe te passen, kun je jouw verhaal helder en gedetailleerd vertellen. Zo kan de interviewer zich een duidelijk beeld vormen van jouw ervaringen en vaardigheden. Het is een effectieve manier om jezelf te presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. 

CAR Techniek 

De CAR-techniek is een andere manier om gedragsgerichte vragen tijdens een sollicitatiegesprek te beantwoorden. Het staat voor Challenge, Action en Result. Hiermee richt je de aandacht op specifieke problemen of uitdagingen die je tegenkwam, de acties die je ondernam om het op te lossen en het resultaat dat je behaalde. Dit helpt om je vaardigheden en ervaringen specifiek te illustreren voor de recruiter. Het is een effectieve manier om jezelf te presenteren en je ervaringen te onderbouwen. Het toepassen van de CAR-techniek kan helpen om jouw verhaal helder en overtuigend te vertellen tijdens een sollicitatiegesprek.

PAIN Method 

De PAIN-methode is een techniek die gebruikt wordt om problemen of uitdagingen die zich voordoen binnen een bedrijf aan te pakken. Het staat voor Problem, Action, Impact en Next Steps. Deze techniek helpt bij het identificeren van een specifiek probleem, de acties die genomen zijn om het op te lossen, de impact hiervan en de volgende stappen. Dit helpt om de verantwoordelijkheid en resultaten te tonen die je hebt geleverd bij het oplossen van problemen. Het is een effectieve manier om jezelf te presenteren als iemand die problemen op een professionele manier aanpakt en oplost. 

Conclusie: Het belang van interviewtechnieken in het sollicitatieproces

Interviews zijn een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces. Door de juiste technieken te gebruiken, kun je jezelf op een professionele manier presenteren. De STAR, CAR en PAIN methoden zijn effectieve technieken om gedragsgerichte vragen te beantwoorden. Hiermee kun je specifieke voorbeelden geven van je ervaringen en vaardigheden. Deze technieken kunnen helpen om een positieve indruk achter te laten bij de interviewer en je kansen op een aanbieding te vergroten. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en de juiste technieken toe te passen.

Deel dit bericht
Aemilius Dost
Aemilius Dost

SEO Specialist, online ondernemer en digital nomad. Ik werk meer dan 5 jaar als freelance SEO specialist voor zowel grotere als kleinere websites. Van kleine hobby-websites tot startups met meerdere miljoenen in investeringen. Daarnaast heb ik ook mijn eigen webdesign bureau in de Mexicaanse markt. Ik ben een full time digital nomad. Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in tech, marketing, en online ondernemen. Ik hou van reizen.

Articles: 108

Nieuwsbrief updates

Vul je emailadres in and schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *