LinkedIn Profiel Verbeteren
Freelancen & Remote Werk

LinkedIn Profiel Verbeteren – Tips van een recruiter 

Spread the love

Het verbeteren van je LinkedIn profiel – Hoe doe je dat?

Linkedin profiel verbeteren, hoe doe je dat?. LinkedIn is een belangrijk platform voor het vinden van werk. Niet alleen kan je hier banen vinden, ook kunnen potentiële werkgevers hier jouw profiel bekijken. Het is dus van belang dat deze er goed uitziet! Als recruiter heb ik honderden LinkedIn profielen voorbij zien komen. Wat zijn nu de meest gemaakte fouten op een LinkedIn profiel en hoe verbeter je deze? Je leest het hier: 

LinkedIn profiel verbeteren door het veranderen van jouw profielfoto

De eerste indruk van je profiel. Een goede profielfoto op je LinkedIn profiel klinkt heel simpel, maar ik zie nog vaak genoeg profielfoto’s van mensen op vakantie, met een groep vrienden of profielen met helemaal geen foto voorbij komen.

Een goede profielfoto zorg ervoor dat je professioneel overkomt. Je kan professionele foto’s laten maken door een fotograaf of misschien ken je wel iemand die je kan helpen met zakelijke foto’s. Met een tripod of zelfontspanner kan je echter ook al heel ver komen. 

Je profielfoto testen? De website Snappr geeft jou een analyse van je LinkedIn profielfoto. Je leest ook gelijk verbetertips en waar een goede foto aan voldoet. 

Contactgegevens 

Je kan zelf instellen op LinkedIn voor wie je contactgegevens zichtbaar zijn. Als jij op zoek bent naar nieuw werk of nieuwe opdrachtgevers is het belangrijk dat deze duidelijk zijn. Je kan deze bewerken door naar je eigen pagina te gaan en te klikken op ‘Contactgegevens’.

In je samenvatting kan je contactgegevens vermelden en de beste manier om contact met je op te nemen. Zo kan je door recruiters benaderd worden voor een eerste sollicitatiegesprek, hoewel de meeste recruiters je ook direct via LinkedIn een bericht kunnen sturen.

Tip: wat veel mensen niet weten, is dat recruiters jou vinden op basis van de locatie dat op je profiel staat. Als jij remote wilt werken in Barcelona, maar je woont nu in Amsterdam, kan je als locatie ‘Barcelona’ invullen. Zo weten recruiters in Spanje je ook te vinden!  

Samenvatting aanpassen om je LinkedIn profiel te verbeteren 

Je LinkedIn samenvatting  is een van de eerste dingen die mensen zien als ze je profiel bezoeken. Het loont om hier extra aandacht aan te besteden en mensen uit te nodigen om verder te lezen. 

Veelgemaakte fouten zijn het niet invullen van je samenvatting, slechts opsommen wat al in je werkervaring te lezen is en het niet gebruik maken van cijfers. Een samenvatting is de plek waar jij context kan geven aan je carrière en kan vertellen waar je naar op zoek bent. 

Maak gebruik van cijfers en geef weer wat jij hebt bereikt. Denk hierbij aan het verhogen van de klanttevredenheid, jouw invloed op de omzet van een afdeling, het aantal paginaweergaven op je blog etc. 

Met keywords jouw LinkedIn profiel verbeteren 

Wist je dat LinkedIn eigenlijk een grote database is dat van keywords aan elkaar hangt? Als je meer gevonden wilt worden op LinkedIn kan dit aan de hand van keywords op je profiel. Vaak hebben mensen hier geen idee van en vullen hun profiel in zonder hierbij stil te staan.

Om je profiel te optimaliseren kan je op zoek gaan naar keywords die vaak gebruikt worden in jouw industrie. Je kan hiervoor kijken in vacatureteksten en op andere LinkedIn profielen. Misschien staat er op je LinkedIn profiel ‘programmeur’, maar wordt in vacatures meer gesproken over developer en software engineer. 

Keywords kun je noemen in je headline, samenvatting en bij je werkervaring.

Welke tips ga jij toepassen om je LinkedIn profiel te verbeteren? 

Dit artikel is geschreven door Anouk van Afgestudeerd en Dan?


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *