MailerLite Email Marketing Review
Online Ondernemen,  Reviews

MailerLite Email Marketing Review

Spread the love

MailerLite Review: Alles wat je moet weten over deze emailmarketing software 

MailerLite Review: MailerLite is een e-mailmarketingsoftware die bedrijven en individuen helpt om nieuwsbrieven, geautomatiseerde campagnes en andere soorten e-mailmarketingcommunicatie te maken en te verzenden. Het is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn en biedt een breed scala aan functies, waaronder sjablonen, integraties en gedetailleerde analyse.

In deze review zullen we de belangrijkste kenmerken van MailerLite behandelen en een overzicht geven van de voor- en nadelen om je te helpen bepalen of het de juiste e-mailmarketingtool is voor jouw bedrijf.

Hoe is MailerLite ontstaan 

MailerLite is opgericht in 2005 in Vilnius, Litouwen. Het bedrijf is opgebouwd vanuit een kleine start-up naar een toonaangevende speler in de e-mailmarketingindustrie met klanten over de hele wereld. 

In de afgelopen jaren heeft MailerLite zich gefocust op het bieden van een gebruiksvriendelijke en betaalbare e-mailmarketingtool met een ruime selectie aan sjablonen, automatiseringen en integraties. Het bedrijf heeft ook verschillende awards gewonnen voor zijn innovatieve aanpak en klantgerichtheid.

MailerLite Review; Dit zijn de voordelen

 1. Gebruiksvriendelijkheid: MailerLite is gemakkelijk te gebruiken, met duidelijke navigatie en een intuïtief gebruikersinterface. Dit maakt het voor zowel beginners als gevorderden eenvoudig om email campagnes te maken en te beheren.

 2. Responsive sjablonen: MailerLite biedt een ruime selectie aan professioneel ontworpen, responsive sjablonen voor nieuwsbrieven en andere e-mailtypes. Dit betekent dat uw e-mails er professioneel uitzien op elk apparaat.

 3. Geautomatiseerde workflows: Met MailerLite kun je geautomatiseerde workflows instellen om specifieke acties te ondernemen op basis van de interacties van jouw abonnees. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat abonnees op een bepaalde manier worden benaderd na aanmelding voor jouw nieuwsbrief of na het maken van een aankoop.

 4. Integraties: MailerLite biedt integraties met verschillende andere tools, waaronder webformulieren, CRM-systemen en sociale media. Dit maakt het gemakkelijk om jouw e-mailmarketing te integreren in jouw bedrijfsprocessen.

 5. Analyse: MailerLite biedt uitgebreide analysefuncties om je te helpen begrijpen hoe uw e-mails presteren. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel abonnees jouw e-mails hebben geopend en geklikt, en wat hun interactie met uw e-mails is geweest.

MailerLite review: Dit zijn de nadelen 

Hoewel MailerLite een uitstekende keuze is voor veel mensen en bedrijven, zijn er ook enkele nadelen waar u rekening mee moet houden:

 1. Prijzen: De prijzen van MailerLite kunnen voor sommige mensen duur zijn, vooral als u een groot aantal abonnees hebt of toegang wilt tot geavanceerde functies. Houd er rekening mee dat de prijzen in euro’s zijn en dat er eventuele bijkomende kosten kunnen zijn voor de integratie van bepaalde tools of het gebruik van bepaalde functies

 2. Beperkte gratis versie: De gratis versie van MailerLite is beschikbaar voor lijsten met maximaal 1.000 abonnees en biedt alleen basisfuncties. Als u een grotere lijst hebt of toegang wilt tot geavanceerde functies, moet u een betaald abonnement afsluiten.

 3. Beperkte integraties: Hoewel MailerLite integraties met verschillende andere tools biedt, is het aanbod beperkt in vergelijking met sommige andere e-mailmarketingtools. Als u specifieke integraties nodig hebt, kan het zijn dat u een andere tool moet overwegen.

 4. Beperkte automatiseringen: Hoewel MailerLite geautomatiseerde workflows biedt, is het aanbod beperkt in vergelijking met sommige andere e-mailmarketingtools. Als u geavanceerde automatiseringen nodig hebt, kan het zijn dat u een andere tool moet overwegen.

MailerLite Review: De kosten

De emailmarketing software van MailerLite heeft verschillende abonnementsopties met verschillende prijzen, afhankelijk van het aantal abonnees en de functies waar u toegang tot wilt hebben.

MailerLite Gratis Versie 

De gratis versie van MailerLite is beschikbaar voor kleine lijsten met maximaal 1.000 abonnees en biedt basisfuncties zoals een beperkt aantal sjablonen, integraties met webformulieren en sociale media, en een beperkt aantal automatiseringen.

MailerLite voor Grote email lijsten

Voor grotere lijsten of meer geavanceerde functies zijn er betaalde abonnementen beschikbaar, met prijzen die beginnen bij €10 per maand voor lijsten met maximaal 2.500 abonnees. De prijzen stijgen naarmate u meer abonnees hebt of toegang wilt tot meer geavanceerde functies, zoals geavanceerde automatiseringen en integraties met CRM-systemen.

MailerLite Review: De alternatieven 

Er zijn verschillende alternatieven voor MailerLite beschikbaar op de markt als u op zoek bent naar een andere e-mailmarketingtool. Hier zijn enkele opties om in overweging te nemen:

 1. Mailchimp: Mailchimp is een populaire e-mailmarketingtool met een gratis versie beschikbaar voor lijsten met maximaal 2.000 abonnees. Het biedt een ruime selectie aan sjablonen, automatiseringen en integraties, en is gebruiksvriendelijk voor zowel beginners als gevorderden.

 2. ConvertKit: ConvertKit is een e-mailmarketingtool gericht op bloggers en online ondernemers. ConverKit focust zich op automatiseringen en integraties met andere tools voor online marketing. Het biedt een gratis proefperiode van 14 dagen en heeft betaalde abonnementen beschikbaar voor lijsten met verschillende groottes.

 3. AWeber: AWeber is een andere populaire e-mailmarketingtool met een ruime selectie aan sjablonen, automatiseringen en integraties. Het biedt een gratis proefperiode van 30 dagen en heeft betaalde abonnementen beschikbaar voor lijsten met verschillende groottes.

 4. GetResponse: GetResponse is een alles-in-één marketingtool met een ruime selectie aan e-mailmarketingfuncties, waaronder sjablonen, automatiseringen en integraties. Het biedt een gratis proefperiode van 30 dagen en heeft betaalde abonnementen beschikbaar voor lijsten met verschillende groottes.

MailerLite website en landing page bouwer 

In 2020 heeft MailerLite de functie “Landing Page and Website Builder” geïntroduceerd. Dus gebruikers van de service kunnen nu ook landing pages en websites kunnen maken en beheren vanuit hetzelfde platform.

Ook makkelijk in gebruik 

De Landing Page and Website Builder biedt gebruikers een ruime selectie aan sjablonen en ontwerpopties om uit te kiezen. Daarnaast biedt het geavanceerde functies zoals A/B-testen en integraties met webformulieren en sociale media. Het is gemakkelijk te gebruiken, zodat gebruikers zonder technische vaardigheden snel professioneel ogende landing pages en websites kunnen maken.

Online aanwezigheid versterken 

Deze functie maakt het voor gebruikers gemakkelijker om hun online aanwezigheid te versterken en te vergroten. Het biedt hen meer mogelijkheden om hun marketing- en verkoopdoelen te bereiken. Het is een waardevolle toevoeging aan het aanbod van MailerLite en kan voor sommige gebruikers een belangrijke reden zijn om voor MailerLite te kiezen.

MailerLite Conclusie; Eindbeoordeling

In samenvatting biedt MailerLite een ruime selectie aan professioneel ontworpen sjablonen, geautomatiseerde workflows en integraties met andere tools. Waaronder webformulieren, CRM-systemen en sociale media.

Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt uitgebreide analysefuncties om u te helpen begrijpen hoe uw e-mails presteren.

Bovendien heeft het een gratis versie beschikbaar voor lijsten met maximaal 1.000 abonnees. Dit het een goede optie maakt voor beginnende ondernemers of mensen die op een beperkt budget werken.

Al met al is MailerLite een zeer goede optie voor e-mailmarketing. Daarom geef ik MailerLite een 9.3/10.

MailerLite Conclusie; Eindbeoordeling

Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *