Mangools Review
Freelancen & Remote Werk,  Online Ondernemen,  Reviews

Mangools Review

Spread the love

Mangools review, is deze SEO software het waard? 

Mangools Review. Als SEO freelancer reis ik de wereld rond. Ik moet dan natuurlijk op mijn kosten letten. Veel SEO tools zijn namelijk heel erg duur. Semrush en Ahrefs beginnen vanaf $99 en $119 per maand.

Gelukkig heb ik een tijdje geleden Mangools gevonden, een SEO software die maar $59 per maand kost, als je per maand betaald en zelfs maar $29.99 per maand als je jaarlijks jouw abonnement afsluit.  Vergeleken met andere SEO tools een koopje.

Als je net begint met SEO is het belangrijk om een goede robuste software te vinden die niet te veel kost. Maar het moet wel de prijs waard zijn. Daarom deze mangools review. 

Wat is Mangools? 

Mangools is een SEO software die vooral goed is voor de kleinere ondernemer en het beginnende marketing bureau. Het is een Slovaakse SEO software waarmee je verschillende SEO taken kan uitvoeren. Het is opgericht in 2014 en staat vooral bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het bestaat uit 5 verschillende programma’s. Allemaal onder één dak. 

Mangools review; wat kan je allemaal doen?

Mangools is een SEO software die bestaat uit 5 verschillende programma’s. De KWFinder; Deze gebruik je om zoekwoorden te vinden. Serpchecker; Deze gebruik je om de zwaktepunten van jouw directe concurrenten te vinden. Serpwatcher; Hiermee kun je gemakkelijk en overzichtelijk zien hoe jouw zoekwoorden ervoor staan, en op welke plek ze staan in Google. Linkminer; Hiermee kun je gemakkelijk de backlinks van jouw concurrenten vinden, zodat je deze kan repliceren. Siteprofiler; Hiermee krijg je SEO inzichten en analyses van andere websites. 

Mangools; nog 3 programmas

Zoals ik al zei, is Mangools een erg sterke SEO software die ook nog eens betaalbaar is. Met Mangools heb je ook nog 3 andere programma’s zoals de SEO browser extensie; Die werkt op zowel Chrome als Firefox. SERP volatility checker; Deze kan je gebruiken om te kijken of er grote algoritme updates zijn bij Google. Tot slot heb je ook nog de SERP Simulator van Mangools; Deze kan je gebruiken, om te kijken of jouw meta description, url of title tag wel goed is geschreven. Dit is erg belangrijk voor on page SEO. De SERP simulator is gratis en gemakkelijk te gebruiken. 

Mangools KWFinder

De Mangools KWFinder is mijn persoonlijke favoriete tool van Mangools. Het is een fantastisch en accuraat zoekwoorden analyse tool, waarmee je zowel lange als korte zoekwoorden mee kan vinden. Het mooiste aan Mangools is misschien wel het design. Waar andere SEO software zoals Ahrefs en Semrush, er uitzien alsof ze hun laatste update hebben gehad voor de dot com bubble, heeft Mangools een prachtig en minimalistisch design. Het is minimalistisch en het is erg makkelijk om alles te vinden in deze tool, vooral als je nog een SEO beginner bent. Je kan de tool instellen op land, regio en stad. Daarnaast kan je het ook instellen op welke taal je de zoekwoorden wilt vinden. Je kan de KWFinder hieronder uitproberen:

Mangools LinkMiner 

Mangools LinkMiner is een SEO software die wordt gebruikt om alle links naar een domein te tonen. Daarnaast kan LinkMiner je ook laten zien welke links verloren zijn gegaan. Er zijn ook verschillende filters die je op Mangools Linkminer kan toepassen zodat je precies weet waar je aan toe bent. Mangools Linkminer is dan ook erg overzichtelijk, iets waar Mangools echt goed in presteert. Zelfs als je nieuw bent in SEO, kan je de data die Mangools je geeft erg makkelijk lezen. Je kan de LinkMiner hieronder uitproberen:

Mangools SerpChecker

Serpchecker helpt je met het onderzoeken van de SERP. Maar wat betekent dit nou precies; De SERP. SERP, staat voor Search Engine Results Page. Dit is een erg handige tool om te kijken of het wel realistisch om te ranken op een bepaald zoekwoord. Hiermee bespaar je erg veel tijd, als je bent aan het zoeken naar nieuwe zoekwoorden. Bijvoorbeeld; Je gaat een nieuwe tweedehands autodealer starten in Schiedam. Het is erg onwaarschijnlijk dat je op de eerste plek komt in Google als je zoekwoord “Volkswagen” is. Het kan natuurlijk een stuk makkelijker zijn om te ranken op het zoekwoord “Blauwe tweedehands volkswagen polo kopen, in Schiedam”. Serpchecker helpt je met het controleren of jouw zoekwoorden wel de inspanning waard zijn. Daarnaast laat het ook zien wat het domein autoriteit (DA) en het backlink profiel is van de top resultaten op Google. Dit is allebei erg relevant en belangrijk om te kijken of je wel kan ranken op jouw zoekwoorden. Of om te laten zien wat je precies nodig hebt om op de nummer een plek in Google te komen! Je kan de SerpChecker hieronder uitproberen:

Mangools Siteprofiler 

Siteprofiler is nog een ontzettend handig programma waar het Mangools pakket uit bestaat. Het is een tool die jouw helpt met analyseren van de concurrende pagina’s. Je ziet daarbij de top content van het domein wat je hebt ingevuld. Ook zie je bij Mangools SiteProfiler wat de concurrerende websites zijn van het domein wat je hebt ingevuld en zie je de backlinks naar dit domein en naar de verschillende pagina’s. Dit is ook weer een erg handige tool voor het vinden van backlinks. Het kan ook zeker worden gebruikt voor een goede zoekwoordenanalyse. Je hebt een blog over vrouwenfashion. Vind een van jouw concurrenten en kijk naar de top content. Zie je in de top content zoekwoorden waar je nog niet aan had gedacht? Gebruik deze dan om jouw eigen blogs te schrijven. Een belangrijk deel van jouw SEO strategie, is jouw on-page SEO. Als jouw concurrent een artikel heeft geschreven wat 1000 woorden lang is, maak dan een artikel over hetzelfde onderwerp maar dan van 1500 woorden lang. Dit is een makkelijke tacktiek om hoger te ranken. Je kan de SiteProfiler hieronder uitproberen:

Mangools SerpWatcher 

Mangools SerpWatcher, is een zeer handige tool en maakt Mangools ook interessanter voor grotere marketing agencies. Met Mangools SerpWatcher kan je zoekwoorden tracken, en toevoegen aan een pagina. Dit is vooral handig als je net een optimalisatie hebt gedaan voor een pagina. Zo kan je dus zien of de zoekwoorden waar je de website op hebt geoptimaliseerd zijn gestegen. Je kan daarbij ook kijken of het zoekvolume van de pagina omhoog is gegaan. Je kan de SerpWatcher hieronder uitproberen:

Mangools SEO Browser Extensie 

Naast gewone programma’s en tools heeft Mangools ook een goede SEO browser extensie. Met de browser extensie heb je gratis toegang tot alle functies van Mangools. Deze SEO browser geeft je alleen een overzicht als je geen account hebt. Je kan de gratis SEO browser extensie van Mangools hier downloaden. 

Mangools SERP Volatility Checker 

Google doet vaak wat het wilt. Een algoritme update hier en een algoritme update daar. Zo verliezen sommige websites door een update zomaar 10000+ bezoekers per maand. De SERP volatility checker, checkt of er updates zijn van Google en of deze een grote invloed hebben gehad op de rankings. Je kan dan ook mails krijgen van Mangools wanneer  er een grote update is geweest in rankings. Het kan jou ook laten weten over een fout in jouw website, waardoor je opeens een stuk lager scoort. 

Mangools SERP Simulator 

Een van mijn favoriete tools van Mangools is toch wel de SERP simulator. Het is een ontzettend eenvoudige tool maar het is net zo handig als het eenvoudig is. Je kan met de SERP Simulator van Mangools erg makkelijk zien of jouw meta descriptie en jouw title tag er goed uitzien op zowel desktop als mobiel. Je kan daarnaast ook de title tag en de URL invoeren zodat je van te voren ziet hoe jouw pagina er uit komt te zien. 

Mangools Review: Kosten 

Zoals al eerder gezegd in deze review van Mangools, is het een erg goedkope SEO software. Vooral als je het vergelijkt met alles wat je daarvoor terug krijgt. $29 per maand als je een jaarabonnement afsluit is dan ook echt een koopje. En dat voor maarliefst 5 verschillende SEO tools. Hieronder de prijsplannen van Mangools

Maandelijks 

Jaarlijks 

Mangools Review: Jaarlijkse kosten

Mangools Review: De voor- en nadelen

Mangools is vooral geschikt voor SEO freelancers die werken aan on-page SEO, zoekwoordenstrategiëen en linkbuilden. Het is daarbij ook erg gebruikersvriendelijk en natuurlijk erg goedkoop voor wat je ervoor terug krijgt. Kleine ondernemingen, kleine online marketingbureaus, en bloggers zullen dan ook veel baat hebben bij een SEO tool zoals Mangools. Als je meer technische en complexe opdrachten uitvoert als SEO freelancer dan zal mangools niet genoeg opties hebben, en is het beter om een software te gebruiken als Semrush of Ahrefs. Multinationals en grote bedrijven en marketingbureaus zullen daarom zien dat mangools iets te kort komt voor hun wensen. 

Slotwoord; Mangools Review

Zoals ik in deze Mangools Review heb beschreven, kan Mangools de oplossing zijn voor de beginnende onderneming. Het laadt ontzettend snel en heeft vele handige tools. Daarnaast is het ontzettend makkelijk in gebruik, en zeer overzichtelijk. Je hebt binnen een paar uurtjes Mangools onder de knie als je er even voor gaat zitten. Zelfs als je erg nieuw bent in SEO. Voor technische en complexe opdrachten is Mangools waarschijnlijk niet de juiste oplossing. Al met al geef ik Mangools daarom een:
8.8/10 

Slotwoord; Mangools Review

Nomadleven.nl maakt gebruik van affiliate links. Als je op een link klikt en een product koopt kan het zijn dat wij daar een kleine comissie op verdienen. We proberen altijd onze eerlijke mening over een product te geven. We promoten ook alleen merken waar we zelf achter staan.


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *