naar welk land emigreren?
Freelancen & Remote Werk,  Lifestyle,  Reizen

Naar welk land emigreren? 

Spread the love

Naar welk land emigreren? Met deze tips!

Naar welk land emigreren? Hoe kies je naar welk land je gaat emigreren? Je wilt naar het buitenland verhuizen, anders zou je deze blog waarschijnlijk niet lezen. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je naar het buitenland wilt verhuizen. 


Cultuurverschillen kunnen een van die dingen zijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook op zoek zijn naar een grotere stad, in dat geval kun je waarschijnlijk beter niet naar IJsland verhuizen. Als je op zoek bent naar kouder weer moet je dan weer niet naar Zuid-Frankrijk emigreren.

Er zijn nog veel meer dingen om over na te denken als je naar een ander land wilt emigreren, er is natuurlijk een verschil als je een digital nomad bent of als je als expat ergens wilt gaan wonen. maar wij zijn hier om je te helpen zodat je een goed oordeel kunt vellen over de vraag of het land waar je naar wilt emigreren het beste bij je past.

1. Cultuur


Het is duidelijk dat de cultuur van een land een groot verschil maakt bij de keuze van het land dat het beste bij je past. Er zijn veel verschillende culturen in de wereld en er zijn ook veel verschillende aspecten van cultuur. Daarom zeggen we niet dat je niet naar een bepaalde plaats moet verhuizen als je niet gewend bent aan de zakencultuur, misschien vind je andere aspecten van de cultuur zo leuk dat je het niet erg vindt om je aan te passen aan de zakencultuur.

Je kan dus naar een land emigreren als je een deel van de cultuur niet leuk vindt, zolang er een ander deel van de cultuur is dat je wel heel erg aanspreekt. Bovendien als je gaat emigreren zal je moeten leren jezelf aan te passen.

2. Sociaal leven


Als je iemand bent die snel veel vrienden wil maken, dan passen landen in Zuid-Europa misschien beter bij je. Hier gaan veel mensen uit en brengen ze een groot deel van de dag buitenshuis door. Natuurlijk houden ze in landen als Denemarken en Duitsland ook van feesten, maar sommige mensen zijn in het begin misschien wat huiverig om nieuwe mensen in hun sociale kring toe te laten.

Veel mensen in deze landen hebben kleine vriendengroepen, die ze al sinds de lagere school kennen. Dit betekent niet dat het onmogelijk is om in deze landen nieuwe vrienden te maken, maar het is alleen wat moeilijker. Als je eenmaal doorbreekt in deze sociale kring zul je echter beschouwd worden als een vriend voor het leven.

 

3. Eten


Het eten kan ook erg veranderen per land waar je naartoe verhuist. Dan bedoel ik niet de smaak van het eten, want je wist waarschijnlijk al dat verschillende landen verschillend eten hebben.

Er zijn ook vrij grote verschillen in wat voor soort eten er op welk moment van de dag wordt gegeten. In sommige landen wordt het ontbijt om 9 uur ’s ochtends gegeten, de lunch rond 12 uur, en het warme avondeten om 18 uur. Andere landen beginnen met hun ontbijt om 11 uur en eten een warm diner rond 16 uur en eten een kleine snack of een kleine portie om 23 uur.

Daarnaast als je een hele kieskeurige eter bent, dan kan het zijn dat je beter niet naar een land kan emigreren waar je de keuken helemaal niet van kent.

4. Veiligheid

Er zijn veel verschillende indexen die je kunt raadplegen om te zien hoe veilig een land is. Begrijp het niet verkeerd, veel van de grotere steden kunnen een hogere misdaadindex hebben, maar dat hoort gewoon bij grotere steden. Het is ook zeer belangrijk om de persoonlijke ervaringen van mensen die in deze steden wonen te vinden. Je kunt ook online zoeken naar de betere buurten in bepaalde steden.


5. FamilieAls je een gezin hebt verandert dat natuurlijk naar welk land je wilt emigreren. Je wilt kijken of het land waar je naartoe gaat verhuizen een goed onderwijssysteem heeft. Misschien wil je zelfs de geluksindex voor kinderen opzoeken, dat kan je hier doen. Verder wil je misschien ook kijken of er een internationale school is in de plaats waar je wilt gaan wonen. Zo kunnen jouw kinderen toch nog een beetje inburgeren, maar gaat dit niet te snel voor ze. 

6. CarrièreJe carrière. Uiteraard is dit heel belangrijk om na te gaan als je naar een nieuw land wilt verhuizen. Misschien heb je een diploma op een gebied dat niet erg nodig is in het land waar je naartoe wilt verhuizen. Aan de andere kant heb je misschien expertise op een gebied waar in een bepaald land veel behoefte aan is, waardoor je gemakkelijker een baan kunt vinden en dus naar een nieuw land kunt emigreren.

7. GezondheidszorgAls je een medische aandoening hebt, kan dit een zeer belangrijk onderwerp voor je zijn. Het is belangrijk dat je kijkt naar de wetten rond gezondheid en hoe goed de gezondheidszorg is in je toekomstige land. Je kunt dit gemakkelijk opzoeken bij een gezondheidszorgindex. Als je een handicap hebt, moet je ook nagaan of het land en de stad waar je naartoe wilt verhuizen vriendelijk zijn voor rolstoelen bijvoorbeeld. 

Zo kies je dus naar welk land je wilt emigreren!

Met deze 7 tips ben je goed voorbereid en kun je naar een nieuw land of een nieuwe stad verhuizen. Vergeet niet dat hoewel deze tips zeer nuttig kunnen zijn, veel ervan afhangt van uw persoonlijke voorkeur, mening of misschien een gevoel dat je krijgt door aan een land te denken . Uiteindelijk is de beslissing over ¨hoe te kiezen naar welk land je wilt emigreren” aan jou.

  

Zo kies je dus naar welk land je wilt emigreren!

Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *