Negatieve gedachten loslaten: De kracht van positief denken
Lifestyle

Negatieve gedachten loslaten: De kracht van positief denken

Spread the love

Negatieve gedachten loslaten – Onze ultieme gids

Negatieve gedachten loslaten kan voor veel mensen erg lastig zijn. Ik heb er zelf ook veel last van, aangezien ik health anxiety heb. Hoe laat je die vervelende gedachten nou precies los? Het klinkt zo makkelijk om te doen, maar dat is het helaas niet. Negatieve gedachten kunnen je echt tegenhouden om je doelen te bereiken. Daarom ben ik op onderzoek gegaan, dit zijn de beste manieren om je negatieve gedachten los te laten. 

Negatieve gedachten loslaten - Onze ultieme gids

Wat zijn negatieve gedachten en waarom zijn ze zo schadelijk als je ze niet loslaat?

Negatieve gedachten zijn gedachten die je krijgt op dagen dat je even niets meer ziet zitten. Niks is leuk, en je hebt ook helemaal nergens zin meer in. Soms heb je gewoon van die dagen, en dat is echt niet erg. Je moet er alleen niet in blijven hangen want negatieve gedachten zijn niet alleen slecht voor jou, ze zijn ook slecht voor je lichaam en je energie. Als je positief in het leven staat haal je er ook veel meer uit. Daarom is het juist o zo belangrijk om negatieve gedachten los te laten. 

Hoe kun je negatieve gedachtenpatronen identificeren? 

Als je dus van die negatieve gedachten wilt afkomen, dan is het ook belangrijk dat je ze goed kan identificeren. De negatieve gedachten zijn vaak kritiek op jezelf. Het is een stemmetje van binnen dat zegt dat je iets niet goed doet. Dit stemmetje velt een oordeel over jezelf en zorgt ervoor dat jij somber wordt. Het klinkt misschien raar, maar gewoon zeggen tegen dat stemmetje in jezelf dat hij/zij er mee moet stoppen kan al enorm helpen. 

Schrijf je negatieve gedachten op, om ze te kunnen loslaten 

Het opschrijven van je negatieve gedachten is eigenlijk ook zo’n heel simpel trucje dat je goed kan helpen met het loslaten van deze gedachten. Ook als volwassenen en ook als man is het heus niet erg om een dagboekje bij te houden. Er zijn zelfs speciale dagboeken voor volwassenen die je kunt gebruiken om jouw gedachten op te schrijven. Wanneer je deze gedachten opschrijft, kun je ze goed relativeren om ze vervolgens weer los te laten.

Praat erover 

Hier is het ook weer belangrijk dat je je niet schaamt om over jouw negatieve gedachten te praten. Stel een paar vragen aan je vrienden, en misschien denken zij er wel hetzelfde over. Jullie kunnen zo ook samen eruit komen. Doe dit natuurlijk wel met een vriend die je goed vertrouwt, zodat jullie beide helemaal open kunnen zijn. Dezelfde vragen aan je vriendin of vriendje stellen kan natuurlijk ook. Zo kunnen jullie er samen over praten en zo kijken of jullie de negatieve gedachten wegkrijgen. 

Daarom is negatieve gedachten loslaten zo belangrijk 

Het loslaten van negatieve gedachten is ontzettend belangrijk. Wanneer je dit niet doet kom je natuurlijk in een negatieve spiraal terecht. Dan is voordat je het weet niks meer leuk. Geen zorgen, door het communiceren en het zoeken van hulp heb je de eerste stap al gezet. Je kan jouw gedachten opschrijven in een dagboek, of je kan praten met vrienden of met jouw partner. Een ding is zeker; Je gaat die negatieve gedachten loslaten. 


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *