Nieuws: Nieuwe aanvragen voor Digital Nomad Visum in Portugal
Freelancen & Remote Werk,  Lifestyle,  Reizen

Nieuws: Nieuwe aanvragen voor Digital Nomad Visum in Portugal

Spread the love

Portugal ontving meer dan 200 aanvragen voor een digital nomad visum in tweeënhalve maand.

Vanuit Portugal melden ze een grote stijging in het aantal visumaanvragen in de afgelopen drie maanden. Meer dan 200 mensen maakten de keuze om als digital nomad verder door het leven te gaan. Hun bestemming: Portugal!

De afgelopen jaren is Portugal steeds meer in trek gekomen onder digitale nomaden. De prachtige natuur en de relaxte vibe in het land zijn onder digitale nomaden redenen om voor dit land te kiezen. Portugal kent inmiddels verscheidene digital nomad villages en soortgelijke initiatieven.

Voor de huidige visumaanvragen ontving de regering meer dan 200 aanvragen in minder dan drie maanden. De meeste aanvragers komen uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Brazilië. Het visum kan de eerste stap zijn naar een permanent verblijfsvergunning. Eerst moeten kandidaten zich aanmelden voor een verblijfsvergunning van vijf jaar. Daarna kunnen ze zich aanmelden voor een vergunning van tien jaar en de kans om deze te vernieuwen.

Onder de eisen is een bruto salaris van meer dan 3.000 € per maand. Portugal heeft digitale nomaden veel te bieden. Zo kent het tal van belastingvoordelen waardoor remote werken steeds populairder is geworden. Het lijkt erop dat er een duidelijk groeiende trend is onder mensen naar een flexibele levensstijl. Als jou deze manier van leven ook aanspreekt, dan is Portugal misschien ook een mooie bestemming voor jou!

Bron: www.thinkremote.com


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *