de 3 belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie
Freelancen & Remote Werk,  Online Ondernemen

De 3 belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie 

Spread the love

De 3 onderdelen van SEO 

De 3 onderdelen van SEO! Je wilt meer bezoekers naar je website brengen, zonder daar te veel voor te hoeven betalen. Hoe doe je dat? Een van de manieren om dat te doen is door middel van zoekmachine optimalisatie. SEO bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Technical, On-Page, en Off-Page. Deze 3 vormen samen SEO. Wat zijn de verschillende van deze vormen van SEO, en wat zijn hun kenmerken? 

De 3 onderdelen van SEO

1. On-Page SEO

On-page SEO is een van de belangrijkste onderdelen van SEO. Dit is alles wat er op je webpagina gebeurd. Bekijk onze artikelen over On-Page SEO, en bekijk de On-Page SEO checklist. Hierbij is het ook de bedoeling dat je gaat ranken op het zoekwoord wat je voor ogen hebt. Dit kan door middel van de juiste h1 en h2 tags. Het kiezen van de juiste zoekwoorden, en deze op een goede manier verspreiden door je tekst. Hierbij is het ook belangrijk dat je de juiste titel, url kiest voor jouw pagina. Daarnaast moet je ook de juiste keyword intent hierbij gebruiken. 

2. Off-Page SEO

Je raadt het misschien al. Off-Page SEO is alles wat er gebeurd wat helpt voor SEO maar niet op de pagina zelf gebeurd. Vooral beginners in SEO vergeten vaak om hier genoeg aandacht aan te besteden. Ze doen alles goed wat betreft On-Page SEO maar begrijpen niet waarom ze niet ranken op een keyword. Vaak heeft dit te maken met het niet juist gebruik maken van Off-Page SEO. Dit kan het opbouwen van je merk zijn, veel gebruik maken van sociale media maar ook een goede backlinking strategie hoort hierbij. Alles wat dus niet op jouw website gebeurd, maar wel invloed heeft op SEO, is Off-Page SEO. 

3. Technical SEO 

Dit is ook een zeer belangrijk deel van SEO. Het technische gedeelte van SEO moet vaak worden gedaan door een developer, of op zijn minst iemand die verstand heeft van coderen. Als je hier niet te veel ervaring in hebt is het dus belangrijk om iemand in te huren die er verstand van heeft. Dat kan via een website als Upwork of Fiverr al voor een hele lage prijs. Het gaat hierbij van het optimaliseren van je website, de juiste sitemap instellen, het sneller maken van jouw website en nog veel meer. Dit alles zorgt ervoor dat jouw pagina makkelijk rankt op Google. Waardoor het eenvoudiger wordt om op nummer een te komen voor een bepaald zoekwoord. 

Dit waren de 3 belangrijkste onderdelen van SEO, wat nu?

Nu je de belangrijkste onderdelen van SEO kent, ben je er natuurlijk nog lang niet. Het is belangrijk om zelf meer onderzoek te doen. Je kan bijvoorbeeld een cursus doen of naar een podcast luisteren. Het is ook belangrijk dat je veel leert door te doen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een SEO software. Onze partner, Mangools heeft een ontzettend goede en niet dure SEO software die zeer overzichtelijk is, voor beginners.

In dit artikel staan affiliate links. Wat houdt dit in?

Wanneer je via een van deze links iets koopt ontvangen wij een kleine commissie. Het product is voor jou niet duurder maar omdat wij je vanuit onze website doorsturen krijgen wij van deze partijen een kleine percentage, als bedankje/reclamevergoeding. Met deze vergoeding kunnen we de website laten draaien en dagelijks voor jou op zoek gaan naar de beste deals etc.


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *