Online cursus maken; De ultieme gids  
Online Ondernemen

Online cursus maken; De ultieme gids  

Spread the love

Online cursus maken; Hoe de je dat?

Online cursussen maken is een steeds populairder onderwerpen dat veel ondernemers bezig houdt. Je ziet het vast wel eens voorbij komen op YouTube of op Instagram. Een of andere guru die jou een cursus over dropshippen wilt verkopen. Dan denk je misschien bij jezelf; Waarom zou ik nou in godsnaam mijn eigen cursus willen verkopen? Gelukkig zijn niet alle cursussen hetzelfde. 

Waarom een online cursus maken?

Er zijn genoeg cursussen die echt veel waarde opleveren voor de gebruikers. Vooral cursussen gemaakt door experts. Zo heb ik een cursus van de internet marketing unie gevolgd toen ik net begon met SEO. Deze cursus heeft mij ontzettend veel geholpen met het begin van mijn carrière als SEO specialist. Omdat deze cursus echt waarde geeft aan de klanten. Als je dus zelf een eigen bedrijf hebt, en je een expert bent in je vak, dan kan je veel waarde geven door een online cursus te maken. Daarnaast kan je ook extra klanten de genereren door middel van cursussen. 

De belangrijkste stappen voor het maken van je online cursus 

Een online cursus maken is alleen nog zo makkelijk niet. Je moet natuurlijk weten waar te beginnen. Daarom heb ik 3 simpele stappen opgeschreven zodat jij deze kan volgen. 

Definieer het doel en de doelgroep

Wanneer je een cursus gaat maken, dan wil je natuurlijk weten wat het doel is van de cursus. Als je niet weet wat het doel is, wordt het lastig om een cursus te maken. Wat wil jij de mensen leren die aan jouw cursus beginnen? Daarnaast moet je ook jouw doelgroep vaststellen. Dit kan je doen door een buyer persona te maken. Als je een doelgroep hebt is het natuurlijk makkelijker om je te focussen aan wie je de cursus gaat verkopen. 

Onderzoek de concurrentie

Zoals bij elk ander bedrijf dat je online gaat beginnen is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat de concurrentie doet. Als je weet wat de concurrentie op jouw gebied doet, kan je jouw aanbod daarop aanpassen. Hierdoor zijn er meer mensen geneigd om naar jouw cursus te gaan. Aangezien je iets unieks kan aanbieden in jouw cursus, dat de concurrentie niet kan bieden, 

Kiezen van een geschikt platform

Zoals bij het creëren van je eigen website, is het ook belangrijk om het juiste platform te kiezen. Je wilt natuurlijk dat de leerervaring van de mensen die jouw cursus volgen, fantastisch is. Payhip is naar mijn mening de beste optie. Aangezien je jouw hele cursus gratis kan hosten en een gratis website kan maken met Payhip. Daarnaast kan je op dit platform ook digitale producten verkopen, en je eigen online community starten. Ze vragen alleen een kleine vergoeding op jouw verkopen. Dat is een deal waar je dus echt geen nee tegen kunt zeggen.

Kiezen van een geschikt platform

Hoe je jouw online cursus kunt promoten 

Nu je bent begonnen met je eigen cursus te maken, heb je natuurlijk klanten nodig. Hoe doe je dat dan precies? Er zijn natuurlijk meerdere manieren om je cursussen te promoten. Als je net bent begonnen met jouw online cursus, kan je dit het beste via SEO doen. Vooral omdat de kosten voor SEO laag zijn. Een andere manier om meer sales te krijgen voor jouw online cursus, is via een email campagne. Hier heb je natuurlijk wel al abonnees voor nodig.

Als je het niet erg vindt om geld uit te geven zodat je jouw eerste klanten krijgt dan is Google ads een erg goede optie voor het verkopen van online cursussen. Daarnaast kan je natuurlijk ook via andere populaire sociale media kanalen jouw cursus promoten.

Zo doe je dat dus een online cursus maken 

In samenvatting, het maken van een online cursus vereist veel voorbereiding en hard werk, maar als je de belangrijkste stappen volgt, is het zeker haalbaar. Van het identificeren van je doelgroep tot het promoten van je cursus, elke stap is belangrijk voor het creëren van een succesvolle e-learning ervaring voor je studenten!

In dit artikel staan affiliate links. Wat houdt dit in? Wanneer je via een van deze links iets koopt ontvangen wij een kleine commissie. Het product is voor jou niet duurder maar omdat wij je vanuit onze website doorsturen krijgen wij van deze partijen een kleine percentage, als bedankje/reclamevergoeding. Met deze vergoeding kunnen we de website laten draaien en dagelijks voor jou op zoek gaan naar de beste deals etc.


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *