Reizen

Ontdek de top 10 favoriete spelletjes voor op reis

Spread the love

Mijn leukste spelletjes voor mee op reis!

Ga jij wel eens op reis met de auto of het vliegtuig en weet je niet welke spelletjes je mee moet nemen voor onderweg? Ik geef je het antwoord op deze vraag! Als ik op reis ga vind ik het altijd gezellig om spelletjes mee te nemen. Je kunt een spelletje spelen onderweg in de auto of in het vliegtuig, maar je kunt dit ook doen met een reisgenoot of nieuwe kennissen tijdens een borrel of na het eten, het is een simpel vermaak en toch leuk.
Na alle reizen die ik heb gemaakt zijn er inmiddels wat favorieten die standaard in de koffer mee gaan. Dit kunnen spellen zijn om samen te doen, maar dit kan ook een puzzelboek zijn voor bij het zwembad. Hieronder zet ik ze op een rij, de volgorde is willekeurig.

Kleine tip, probeer de doos altijd thuis te laten, want dat scheelt ruimte!

Dobbelstenen

Top 10

 1. Qwixx
  Bij Qwixx dobbelspel hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Voor een leuke variatie van het spel, zie ook Qwixx mixx.
 2. Beverbende
  In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde.
 3. Sudoku
  De sudoku puzzel heeft altijd 9 blokken van 3×3 vakken! En in elke rij, elke kolom en elk blok komt de cijfer 1 tot en met 9 slechts één keer voor.
 4. Qwinto
  In Qwinto werken de spelers aan drie oplopende cijferreeksen. Iedere speler heeft een velletje van een notitieblokje voor zich liggen met daarop een oranje, gele en paarse rij die tijdens het spelen met cijfers gevuld gaan worden. Degene die slim het resultaat van de worp in één van de drie gekleurde rijen schrijft en de meeste bonuspunten scoort wint het spel!
 1. Clever
  Bij Clever rol je met dobbelstenen voor punten. Elke dobbelsteen heeft een eigen kleur, die overeenkomt met een categorie op jouw persoonlijke scoreblad. De dobbelsteen die je na het rollen kiest, vul je op het scoreblad in. Elke kleurencategorie geeft punten op een eigen manier. Zo kruis je met de gele dobbelsteen vakjes aan in de gele categorie en vul je de waarde van de oranje dobbelsteen in bij de lege vakjes van de oranje categorie.
 2. Yathzee
  Schud de dobbelstenen in de beker en rol ze op de tafel. Welke combinaties van je scoreblok kun je maken met de getallen? Welke combinatie levert de meeste punten op? Vul deze in op je scoreblok.
 3. Saboteur
  Iedere speler krijgt een rollenkaart, die aangeeft of hij een saboteur of een schatgravende dwerg is. Hij houdt zijn rol voor iedereen geheim, maar mag natuurlijk ondertussen roepen wat hij wil. Verder krijgt iedere speler een aantal kaarten met gangen, gereedschap of sabotagemogelijkheden. De schatgravers hebben tot doel om de schat te vinden, terwijl de saboteurs dat proberen te voorkomen. Zo kunnen ze elkaars gereedschap saboteren of gangen de verkeerde kant uitleggen. Omdat niet met zekerheid kan worden vastgesteld wie bij welke partij hoort, kan het best voorkomen dat je zo een bondgenoot hindert. De winnende partij krijgt aan het einde van het spel een beloning. Wie na een aantal ronden de meeste beloningen heeft verzameld, wint het spel.
De leukste spelletjes voor op reis
 1. Speelkaarten
  Met speelkaarten kun jij direct met familie of vrienden een gezellig moment organiseren en de kaarten klaar leggen voor een potje klaverjassen, pesten en andere kaartspellen!
 2. Uno
  Troef de eerder gespeelde kaart met een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op de actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!
  Het kaartspel UNO lijkt sprekend op het kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn er speciale (pest)kaarten. De speler die als eerste zijn kaarten wegspeelt wint het spel.
 3. Dobbelen
  Wie gooit als eerste 10 keer alle cijfers van 1 tot en met 12? Kies elke beurt een cijfer om te sparen en probeer deze in 1 beurt zo vaak mogelijk te gooien. Heb je met alle 6 dobbelstenen dezelfde cijfers, dan mag je alle dobbelstenen opnieuw gooien. Als je alle dobbelstenen opnieuw gooit, dan spaar je nog wel hetzelfde getal. Zit het cijfer dat je spaart niet meer bij je worp? Dan gaat je beurt over en noteer je op je blaadje hoe vaak je het cijfer gegooid hebt.
  Benodigdheden voor dobbelen: 6 dobbelstenen, pen en papier.

Andere aanraders?

Heb jij ook je favoriete spel voor mee op reis en staat deze er niet tussen? Ik lees ze graag in de comments, zodat ik ze kan uitproberen!

Kortom!
De hierboven genoemde spellen zijn leuk om mee op reis te nemen, maar kun je natuurlijk ook spelen met collega’s tijdens de lunchpauze of tijdens een vriendenweekend.


Spread the love

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *