Bedrijven die wereldwijd remote werknemers aannemen 
Freelancen & Remote Werk

Bedrijven die wereldwijd remote werknemers aannemen 

Spread the love

Deze 49 bedrijven nemen wereldwijd remote werknemers aan! 

Bedrijven die wereldwijd remote werknemers aannemen! Als je net zoals ik als digital nomad wilt leven, dan kan dat maar op een paar manieren. Je kan je eigen online bedrijf beginnen of misschien begin je wel je eigen blog! Je kan natuurlijk ook als freelancer gaan werken, waardoor je vaak de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je maar wilt. De makkelijkste weg is vaak om een remote baan te vinden.

Bedrijven die remote werken zijn niet alleen maar startups en techbedrijven


Remote bedrijven die wereldwijd remote werken zijn vaak startups of andere tech bedrijven. Dit betekent niet altijd dat je een tech baan hoeft te vinden als remote werknemer. Je kan bijvoorbeeld ook remote werken voor een bedrijf als klantenservicemedewerker of als copywriter. Weet je niet hoe je moet zoeken naar bedrijven die wereldwijd remote werknemers aannemen? Lees dan vooral verder. Ik heb een lijst gemaakt van bedrijven die wereldwijd remote werknemers aannemen.

Deze 49 bedrijven nemen wereldwijd remote werknemers aan! 

De lijst is in een willekeurige volgorde. 

 1. Buffer
  Buffer is de social media tool voor kleine bedrijven. Naast dat het product geweldig is, is werken voor Buffer ook geweldig: Buffer neemt namelijk wereldwijd remote werknemers aan. Dat niet alleen, ze zijn ook ontzettend transparant over het salaris van de werknemers. Alle salarissen zijn namelijk te vinden op hun website. Deze zijn zeker niet laag. Buffer past het salaris aan op de locatie van hun werknemers. Laat je dat niet afschrikken. De minstverdienende werknemers zijn namelijk de klantenservice medewerkers; 71000 USD per jaar. Daarnaast kan je ook zien wat de omzet van Buffer is per maand. Als je bij Buffer wilt werken, moet je wel hun website goed in de gaten houden. Je zult natuurlijk niet de enige zijn die bij een bedrijf wilt werken dat 4.4 sterren heeft op Glassdoor.

 2. Automattic
  Het kan zijn dat je nog nooit van Automattic hebt gehoord. Ook al is Automattic een ontzettend bekend bedrijf. Automattic is namelijk het bedrijf achter namen zoals WordPress.com en WooCommerce. Automattic neemt mensen wereldwijd remote aan. Let wel op; je hebt zeker wat technische kennis nodig om bij s’werelds grootste CMS te werken.

 3. MailerLite
  MailerLite begon ooit als een bedrijf waar je in het kantoor moest werken. Nadat de oprichter het boek had gelezen van David Hannemeier Hansson (oprichter Basecamp, later in deze lijst), wist hij dat er iets moest worden veranderd in zijn bedrijfscultuur. Het emailmarketingplatform en website bouwer neemt nu iedereen remote aan. Daarnaast bieden ze ook leuke teamuitjes en zorgverzekeringen aan wereldwijd.

 4. HotJar
  HotJar is een CRO tool, dit staat voor conversion rate optimisation. De tool geeft je inzichten in wat bezoekers op jouw website doen. Daarnaast kan je door middel van Hotjar ook kijken naar feedback van jouw klanten. HotJar is een remote-first bedrijf en laat dat ook zien in de voordelen die ze je geven als je er komt werken. Daarnaast betaalt het ook goed. Er is zelfs een vacature open voor een Nederlands sprekende Sales Development Representative.€45000-€50000 per jaar + 40% OTE. Naast het salaris geeft Hotjar je €2000 per jaar,- als welzijnsbudget, een vakantiebudget (ja, echt) van €2000,- per jaar, een thuiskantoorbudget van €2500,- per jaar, en een thuiswerkbudget van €2400,- per jaar. Als je gaat solliciteren bij HotJar, laat even weten dat je via ons komt. Wij verdienen hier niks aan, maar het is wel leuk voor onze bedrijfsrelaties.
 1. Clevertech
  Clevertech is een van s’werelds snelst groeiende Web Development Agencies. Dat kan je ook wel zien als je naar een van de remote werk websites zoals weworkremotely.com gaat. Clevertech heeft constant nieuwe mensen nodig. Vooral als je een developer bent, is Clevertech misschien wel de juiste plek voor jou!

 2. TaxJar
  Taxjar is een bedrijf dat zich bezig houdt met het naleven van de juiste belasting voor sales voor eCommerce bedrijven. Dat klinkt misschien heel saai, maar het is zeker een bedrijf dat het waard is om voor te werken. Taxjar is in 2021 verkocht aan betalingsgigant Stripe. Ook al is het niet zeker wat het bedrag was dat is gemoeid met de deal, lijkt het erop dat Stripe tussen de 150 en 200 miljoen dollar heeft moeten betalen voor Taxjar.
 1. Toptal
  Upwork op steroïde. Dat is de enige manier om Toptal te kunnen beschrijven. Toptal is namelijk een freelance platform voor de top 3% in tech. Van data analysten tot aan developers, Toptal laat je werken voor top tech companies zoals Microsoft. Daarnaast neemt Toptal hun eigen werknemers ook remote aan. Er is wel wat commotie geweest over de oprichter van Toptal. Hij beloofde namelijk aandelen aan de eerste werknemers. Hij is alleen niet van plan om zijn bedrijf te verkopen waardoor hij nu 100% bezit van een bedrijf dat op een waarde wordt geschat van 1 miljard dollar.
 1. TestGorilla
  Het eerste Nederlandse bedrijf! Spoiler alert; er komen er nog meer. TestGorilla is een Nederlands HR bedrijf dat mensen wereldwijd remote aanneemt. Het bedrijf maakt testen zodat voor sollicitatieprocedures. Hierdoor worden de vooroordelen, en discriminatie weggenomen in het proces. De salarissen vergeleken met andere remote bedrijven vallen wel een beetje tegen bij TestGorilla. Je kan dus het beste bij TestGorilla werken als je een digital nomad bent die in Thailand woont, niet als je in Madrid woont.

 2. Close
  Close is een CRM, een customer relationship management system. Dit betekent dat Close je helpt om contact te houden met jouw klanten. Close staat bekend om hun remote cultuur, en is een erg goede plek om te werken. Het heeft natuurlijk niet voor niks een rating van 4.8 op Glassdoor. Daarnaast heeft close ook company goal based bonus als extraatje voor hun werknemers. Al met al dus een zeer goede plek om te werken en jouw remote baan te vinden.
 1. 37Signals
  37Signals is opgericht door Jason Fried. De CTO van 37Signals is echter misschien wel bekender, namelijk; David Heinemeier Hansson. Een echte legende als het gaat om remote cultuur. Hij is namelijk de auteur van de boeken Remote en Rework. Beide boeken die de inspiratie waren voor veel oprichters om volledig remote te gaan met hun bedrijven. Daarnaast was hij ook de programmeur die Ruby on Rails heeft bedacht en reed hij de Le Mans 24/7. Geen verkeerde baas dus om voor te werken. 37Signals bestaat uit 2 bedrijven. Namelijk; Hey! & Basecamp. De salarissen bij 37Signals zijn ook goed. Veel van de vacatures betalen meer dan €100.000 per jaar.

 2. Help Scout
  Help Scout is net zoals Close een CRM. Waar Close zich vooral als CRM op sales professionals richt, doet Helpscout dat vooral op klantenservice. Help Scout is al meer dan 7 jaar een remote team en hierover schrijven ze veel in hun blog. Help Scout neemt vooral veel mensen aan in Noord Europa en Noord Amerika.

 3. Messagebird
  Het volgende Nederlandse bedrijf dat in deze lijst voorkomt. Messagebird is een CPAAS. Communications Platform as a Service. Heb je je ooit afgevraagd hoe jouw Uber coureur jou belt, zonder jouw telefoonnummer te zien. Nou, dit wordt gedaan zoals bedrijven als Messagebird. Ook al neemt Messagebird veel mensen aan in Europa, is het wel de bedoeling dat je op zijn minst 186 dagen in hetzelfde land verblijft. Gelukkig heb je dan nog steeds een half jaar over om rond te reizen. Aangezien Messagebird een Nederlands bedrijf is hebben ze vaak Nederlandstalige werknemers nodig.
   
 4. Uscreen
  Hou je van social media, influencers en marketing? Dan kan Uscreen wel eens de perfecte werkgever voor jou zijn. Uscreen helpt namelijk met het monetiseren van content voor content creators. Een leuk bedrijf dus om voor te werken als je er een passie voor hebt!

 5. Kinsta
  Het is een van de beste hosting providers voor WordPress.com. Daarnaast is het ook een fantastische werkgever om voor te werken. Omdat de markt voor Kinsta zo internationaal is hebben ze ook vaak banen voor Nederlandssprekende mensen. Hierdoor is er natuurlijk wat minder concurrentie, en kan je misschien makkelijk die eerste remote baan scoren.
 1. OnTheGoSystems
  OnTheGoSystems is een bedrijf dat Software bouwt voor Software developers. Deze software kunnen zij dan weer gebruiken voor commerciële websites. 
 1. Remote
  Een bedrijf dat zichzelf Remote noemt moet natuurlijk mensen remote kunnen aannemen. Remote helpt bedrijven met het aannemen van remote werknemers. Het is ook een goed bedrijf om voor te werken. Het heeft 3.9 sterren op Glassdoor. Daarnaast is een van de Remote oprichters ook Nederlands.

 2. 10Up 
  10Up is een andere grote webdesign agency die remote-first is. Als je voor deze agency gaat werken kan je zomaar voor bedrijven als Microsoft, ESPN, en Wired werken. Niet verkeerd, dus! Daarnaast zijn er ook erg leuke projecten bij 10Up. Een paar van de developers hebben zelfs gewerkt aan de nieuwste release van WordPress.
 1. SafetyWing
  Safetywing is een ander bedrijf dat geen andere keuze heeft dan remote-first te zijn. Ze hebben namelijk de eerste verzekering voor digital nomads ontwikkeld. De oprichter van SafetyWing is ook de oprichter van SuperSide waar we later nog op terug komen.

 2. Doist
  De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Doist is een productiviteitsapp. Doist wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt om hun leven op orde te houden. Doist neemt werknemers wereldwijd aan.

 3. Zapier
  Zapier is een automation workflow tool. Als je graag twee apps met elkaar wilt combineren dan kan dat met Zapier. Zapier is een remote-first bedrijf en je kan hier vooral veel werk vinden als je technisch bent ingesteld.

 4. Shopify
  Als je een beetje thuis bent in de wereld van eCommerce dan ken je Shopify natuurlijk al. Shopify is namelijk een van de grootste webshop bouwers. Er zijn veel posities bij Shopify die je remote kan doen. Helaas is dit wel meestal gelimiteerd tot een bepaalde regio.

 5. InVision
  InVision is een Software product wat eigenlijk wordt gebruikt als een whiteboard voor remote teams. Het zou dus gek zijn als het bedrijf zelf niet remote was. Gelukkig is het dat wel. Het wordt ook gezien als een productiviteitsplatform. InVision is volledig remote.

 6. Ghost
  Ghost is een ander bedrijf dat content creators helpt om meer geld te verdienen. Met Ghost kunnen ze namelijk een abonnementsmodel voor hun content creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een nieuwsbrief waar je maandelijks voor moet betalen. Als dit iets is wat jou interessert, kijk dan vooral even naar hun remote vacatures.

 7. Gitlab
  Weer een bedrijf met een Nederlands tintje. Wat zeg ik, een van de oprichters van dit bedrijf is Nederlands. Sid Sibrandij is een van de rijkste Nederlanders. Dit komt omdat Gitlab in 2021 de Amerikaanse beurs opging. Dit bedrijf is zo remote als het maar zijn kan. Sid ontmoette zijn mede-oprichters namelijk voor het eerst tijdens de beursgang. Daarvoor hadden zij elkaar nog nooit in het echt ontmoet. Gitlab is vooral een goede optie voor developers.

 8. Knack
  Knack helpt je om jouw data om te zetten in een database. Het bedrijf heeft op het moment 29 werknemers en neemt mensen wereldwijd aan. Ze doen ook leuke tripjes samen met het team.

 9. Time Doctor
  Time Doctor is een productiviteitstool voor werknemers en werkgevers. Zelf ben ik niet zo’n fan van bedrijven zoals Time Doctor aangezien remote werken om transparantie en vertrouwen gaat. Time Doctor kijkt na hoeveel uren jouw remote werknemers hebben gewerkt, en wat ze aan het doen zijn. Time Doctor neemt remote werknemers aan.
 1. Jimdo
  Jimdo is een Duits bedrijf. Jimdo heeft alles wat je nodig hebt voor jouw website, zoals een website bouwer of hosting. Jimdo neemt mensen remote aan. Let wel op; Als je buiten Europa woont moet je toch vaak Europese uren maken.

 2. Vertellis
  Vertellis is een Nederlands bedrijf dat zich richt op mindfulness en kaartspelletjes. Het eCommerce bedrijf is volledig remote. Vertellis heeft een speciaal plekje in mijn hart aangezien het mijn eerste remote baan en eerste marketing baan was.  Ze posten hun remote vacatures vaak op www.upwork.com.

 3. GoDaddy
  Een van de grappigste namen ooit voor een bedrijf, GoDaddy houdt zich bezig met alles rondom websites. Het bouwen van websites, hosting en domeinnamen zijn een paar van de producten die GoDaddy aanbied. GoDaddy neemt remote mensen aan, alhoewel dit vaak alleen in bepaalde regio’s gebeurd.

Dit zijn andere bedrijven die wereldwijd remote werknemers aannemen 

 1. Gitbook 
 2. Scrapinghub (Zyte)
 3. Spotify
 4. Upwork 
 5. ShoutVox 
 6. Sendwave 
 7. ConvertFlow
 8. Perchpeek 
 9. SimpleTexting 
 10. SiteCare 
 11. Dribbble 
 12. LeadFeeder
 13. SocialPilot 
 14. SuperSide 
 15. ClickGuard 
 16. Hubstaff
 17. Cloudbeds 
 18. Draft.dev
 19. 5CA 
 20. Empire Flippers Nog meer remote bedrijven die wereldwijd remote werknemers aannemen?

Zijn er nog meer remote bedrijven die wereldwijd remote werknemers aannemen die niet op deze lijst staan? Laat het me dan even weten in de reacties! Ik zal deze lijst continue bijwerken zodat je de beste remote baan kan vinden. Deel dit met mensen die hun eerste remote baan zoeken of mensen die al langer remote werken en deze lijst kunnen gebruiken. 


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *