Remote vacatures
Freelancen & Remote Werk,  Reviews

Remote Vacatures

Spread the love

De beste websites voor remote vacatures

De beste websites voor remote vacatures! Volgens McKinsey, een van Amerika’s grootste onderzoekbureaus wilt 87% van de Amerikanen remote werken. Amerikanen zijn niet de enige die remote willen werken. Veel Nederlanders willen ook remote of deels remote hun baan kunnen uitvoeren. Een probleem; Hoe vind je nou die remote banen die je toestaan om overal ter wereld te kunnen werken. Of dat nu vanuit Madrid is, of gewoon lekker in je huisje in Nederland. 

Remote werken 

Remote werken is niet altijd zo leuk als het klinkt. Ik werk zelf al jaren remote. Ook al zou ik het voor niets of niemand willen veranderen. Het kan toch soms eenzaam zijn. Vrienden die je maakt in bepaalde steden gaan natuurlijk niet altijd met je mee. Remote werken vereist ook heel veel discipline, verantwoordelijkheid en veel meer communicatievermogen dan werken op een kantoor. Daarnaast is een sollicitatieprocedure voor een remote baan ook vaak heel anders. Hou dit dus goed in je achterhoofd. Als je toch de sprong wilt wagen zijn dit de beste websites voor remote vacatures.

 1.  WeWorkRemotely


Mijn persoonlijke favoriet. WeWorkRemotely is een van de grootste websites voor het vinden van remote vacatures. Er worden elke dag ontzettend veel remote vacatures in allerlei verschillende categorieën op deze website geplaats. Het maakt niet of je een engineer bent of een klantenservice medewerker. Je zult vast een goede baan kunnen die bij je past op WeWorkRemotely.

 1. WellFound (voorheen Angelllist)

Dat klinkt misschien raar een vacature website die voorheen Angellist heette. Het heeft niks te maken met engelen. Een “angel” is namelijk een van de eerste investeerders in een start up. WellFound is dan ook een vacatureplatform waar je heel veel remote banen bij startups kunt vinden.

 1. Upwork


Upwork staat voor mij niet voor niks in de top 3. Ik werk namelijk al voor de laatste 3 jaar vooral door Upwork vanuit huis. Upwork is een freelance platform. Opdrachtgevers kunnen hier hun opdrachten neer zetten en jij kan er vervolgens op reageren. Upwork kan lastig in het begin zijn maar als je eenmaal die eerste paar opdrachten hebt gekregen, kan Upwork je ook helpen om voor de rest van je leven remote te werken.

 1.  Fiverr

De naam zegt het al. Fiverr was ooit een bedrijf waar je voor maar 5 USD jouw diensten kon leveren. Tegenwoordig kan je veel meer geld verdienen op Fiverr. Heb jij een talent? Dan is het zeker de moeite waard om een keer naar Fiverr te gaan. Dit is ook een platform voor freelancers dus zorg vooral dat je een kvk-nummer hebt. 

 1. DynamiteJobs

Origineel een platform voor de kleine online ondernemer of start up. DynamiteJobs heeft nu remote banen bij bedrijven als Remote, Atlassian(WordPress), FlightRadar en nog veel meer! Dynamitejobs heeft ook hun eigen recruitment team. Zij helpen je dus vaak met het vinden van een baan als je een echt talent bent. 

 1. Euremotejobs

Als je dit artikel leest, is de kans groot dat je in de EU woont. Daarom is deze website toegevoegd voor het vinden van remote banen. Euremotejobs, heeft voornamelijk banen die beschikbaar zijn in Europa, Afrika, en het Midden-Oosten. Een echte aanrader dus als je bent aan het zoeken naar een remote baan die je kunt doen binnen Europa. 

 1. TopTal


Dit bedrijf stond ook al tussen de lijst van bedrijven waarbij je remote kunt werken. TopTal heeft niet alleen hun eigen vacatures. Het is namelijk een platform waar je freelance opdrachten bij kunt vinden als je bij de top 3% van tech talenten hoort. Met andere woorden; Als je wordt goedgekeurd door TopTal kan je echt heel erg veel geld gaan verdienen.

 1. Remote


Dit keer is het niet het bedrijf. Er is namelijk ook een remote vacature platform dat remote heet. Een van de grootste websites ter wereld als het gaat om het vinden van remote werk. Hier moet dus wel iets tussen staan wat bij je past. Deze website staat niet hoger omdat het design van de website nogal ouderwets is.

 1. Yoummmday

Deze is vooral leuk voor mensen die in de klantenservice willen werken. Yoummmday is namelijk een nieuw Duits platform dat remote banen aanbied. Er staan vaak ook Nederlandstalige banen op, als je zowel Duits als Nederlands spreekt dan weet ik bijna 100% zeker dat je hier een remote baan kan vinden.

 1. Remotive

Een remote job websites waar de hele branding is gebaseerd op Shiba Inu’s. Wie wil dat nou niet? Het is ook een fantastische website voor het vinden van banen. Het is een middelgroot platform voor het vinden van remote werk. Er worden elke dag genoeg nieuwe banen op deze website gezet. Het enige minpuntje aan Remotive vind ik dat er veel banen alleen remote in de VS kunnen worden gedaan. 

 1. Workingnomads


Een van de andere grote websites voor het vinden van remote banen. WorkingNomads is ook een van de oudere websites waar je remote banen kunt vinden. Laat dit de pret niet bederven, er worden nog steeds genoeg remote vacatures op deze website geplaatst. Zodat jij ook op deze website een leuke remote baan kunt vinden.

 1. Freelance


Op freelance.nl kun je veel freelance opdrachten vinden voor Nederlandse opdrachtgevers. Gelukkig zijn deze ook vaak remote. Je moet wel goed kijken of de opdracht waar je op gaat solliciteren remote in Nederland is of dat je ook buiten Nederland kan wonen.

 1. RemoteOK


Nog een bedrijf met een Nederlands tintje! Of ja, een Nederlands tintje, zeg maar gerust een Nederlandse oprichter. RemoteOK is gemaakt door de oprichter van Nomadlist, een van de grootste websites als het gaat om het leven van digital nomads. Pieter Levels is een Nederlandse ondernemer die meerdere websites bezit rondom reizen, remote werken en het digitale nomad leven. Hij is ook bezig met een website voor remote asynchrone banen. 

 1. Hubstaff

Dit bedrijf staat eigenlijk vooral bekend om haar andere producten. Ze hebben bijvoorbeeld time tracking software. Administratie tools en nog veel meer. Hubstaff focust zich eigenlijk vooral op HR software voor remote bedrijven. Het is dus niet heel gek dat ze ook een remote job platform hebben voor freelancers. Je vindt op deze website alleen niet heel veel remote banen voor Nederlanders. Vooral niet als je het vergelijkt met de andere freelance platformen. 

 1. JustRemote


JustRemote is niet zo groot als de andere internationale websites die op deze lijst staan. Het leuke aan JustRemote is dat deze remote banen wat beter zijn samengesteld. Het minpunt aan JustRemote is dat het geld kost. Het is het wel waard aangezien er veel goede banen op staan. Ze proberen je ook via de email te matchen met remote banen die goed bij je passen.

 1. Flexjobs


Net zoals JustRemote kost FlexJobs ook geld. Flexjobs is wel een van de grootste remote banen websites die er bestaat. Het is ook een van de oudste. Naast het vinden van een goede remote baan heeft Flexjobs ook nog heel veel andere functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tips & tricks voor het landen van je eerste remote baan. Daarnaast hebben ze ook cursussen en vaardigheidstoetsen. Het is echt een goed platform!

 1. SkiptheDrive

Een van de grotere remote banen websites terwijl wereld. Waarom staat deze website dan niet hoger in de lijst? Dat ligt vooral aan het feit dat SkiptheDrive zich focust op remote banen binnen Noord-Amerika. Gelukkig staan er soms wel banen op die ook buiten Noord-Amerika kunnen worden gedaan. 

 1. Crossover for Work 


Crossover heeft niet zo veel remote banen als de andere websites die we hiervoor hebben genoemd, maar we kunnen deze site zeker niet vergeten. Crossover specialiseerd zich namelijk in het vinden van hoogbetalende remote banen. De salarissen voor vacatures bij Crossover zijn normaal gesproken boven de $100.000 per jaar. Je moet wel er klaar voor zijn om een cognitieve test te doen, anders wordt je niet eens in overweging genomen.

 1. CareerVault


Ik zal heel eerlijk zijn. Voordat ik dit artikel schreef had ik nog nooit van deze remote job website gehoord. CareerVault verdient het wel om op deze lijst te staan. Het stelt namelijk automatische remote banen samen van meerdere bedrijven. Het is een goede website. Het heeft alleen veel meer banen in de verenigde staten dan daarbuiten. Gelukkig heeft het wel een handige functie wardoor je banen die alleen beschikbaar zijn in de VS, kan negeren. 

Nog meer remote werken websites?

Dit zijn de 19 beste websites waar je remote banen op kunt vinden. Ken je nu nog meer websites of platformen voor remote vacatures? Laat het dan weten, door middel van het achter laten van een berichtje. Zodat ik deze later nog kan toevoegen aan de lijst. 

Op onze site staan affiliate links. Wat houdt dit in?
Wanneer je via een van deze links iets koopt ontvangen wij een kleine commissie. Het product is voor jou niet duurder maar omdat wij je vanuit onze website doorsturen krijgen wij van deze partijen een kleine percentage, als bedankje/reclamevergoeding. Met deze vergoeding kunnen we de website laten draaien en dagelijks voor jou op zoek gaan naar de beste deals etc.


Spread the love

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *