Remote vergaderingen nemen toe
Freelancen & Remote Werk,  Online Ondernemen

Remote vergaderingen zijn toegenomen sinds het begin van de pandemie 

Spread the love

Sinds het begin van de pandemie zijn vergaderingen op afstand en de zogeheten Zoom-moeheid omstreden geworden. En hoewel bedrijven blijven aanmoedigen om op afstand te werken, wijzen de cijfers anders uit.

Een recente analyse van Harvard Business Review (HBR) heeft aangetoond dat er 60% meer vergaderingen op afstand per werknemer zijn.

Werken op afstand verhoogt productiviteit, betrokkenheid en werk-privébalans. Dit werkmodel biedt veel voordelen, maar er zijn ook nadelen. Voor veel werknemers gaan de nadelen gepaard met overuren of burn-out. Dit is vooral te wijten aan lange, constante vergaderingen en micromanagers.

Vergaderingen op afstand blijven toenemen

De door HBR geanalyseerde gegevens vergeleken zesweeksnapshots van vergaderingen van april tot half mei van de afgelopen drie jaar. Ze identificeerden sinds 2020 meer dan 48 miljoen vergaderingen voor meer dan half miljoen werknemers. En de trend blijft zich in een vergelijkbare richting bewegen.

Ondanks deze enorme toename van virtuele vergaderingen, vonden de onderzoekers ook dat de lengte van de vergaderingen sinds ze begonnen met het verzamelen van gegevens is afgenomen.

Bron: www.thinkremote.com 


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *