Remote vergaderingen nemen toe

Remote vergaderingen zijn toegenomen sinds het begin van de pandemie 

"Onderzoek toont aan dat vergaderingen op afstand blijven toenemen sinds het begin van de pandemie, met 60% meer vergaderingen per werknemer volgens een analyse van Harvard Business Review. Hoewel werken op afstand productiviteit, betrokkenheid en werk-privébalans kan verhogen, kunnen overuren en burn-out ook voorkomen als gevolg van lange, constante vergaderingen en micromanagers."

Sinds het begin van de pandemie zijn vergaderingen op afstand en de zogeheten Zoom-moeheid omstreden geworden. En hoewel bedrijven blijven aanmoedigen om op afstand te werken, wijzen de cijfers anders uit.

Een recente analyse van Harvard Business Review (HBR) heeft aangetoond dat er 60% meer vergaderingen op afstand per werknemer zijn.

Werken op afstand verhoogt productiviteit, betrokkenheid en werk-privébalans. Dit werkmodel biedt veel voordelen, maar er zijn ook nadelen. Voor veel werknemers gaan de nadelen gepaard met overuren of burn-out. Dit is vooral te wijten aan lange, constante vergaderingen en micromanagers.

Vergaderingen op afstand blijven toenemen

De door HBR geanalyseerde gegevens vergeleken zesweeksnapshots van vergaderingen van april tot half mei van de afgelopen drie jaar. Ze identificeerden sinds 2020 meer dan 48 miljoen vergaderingen voor meer dan half miljoen werknemers. En de trend blijft zich in een vergelijkbare richting bewegen.

Ondanks deze enorme toename van virtuele vergaderingen, vonden de onderzoekers ook dat de lengte van de vergaderingen sinds ze begonnen met het verzamelen van gegevens is afgenomen.

Bron: www.thinkremote.com 

Deel dit bericht
Aemilius Dost
Aemilius Dost

SEO Specialist, online ondernemer en digital nomad. Ik werk meer dan 5 jaar als freelance SEO specialist voor zowel grotere als kleinere websites. Van kleine hobby-websites tot startups met meerdere miljoenen in investeringen. Daarnaast heb ik ook mijn eigen webdesign bureau in de Mexicaanse markt. Ik ben een full time digital nomad. Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in tech, marketing, en online ondernemen. Ik hou van reizen.

Articles: 108

Nieuwsbrief updates

Vul je emailadres in and schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *