Remote werken

Remote Werken; Wat is het?

Remote werken? Als je je op deze website bevindt, zal dat je vast en zeker interesseren. Wat is het nu eigenlijk, en wat zijn de voor- en nadelen van remote werken?

De Betekenis van Remote Werken 

Wat is remote werken? De betekenis van remote werken is dat je werkt op afstand. Dat kan werken vanuit huis zijn of werken als een digital nomad overal ter wereld. De betekenis van remote werken kan dus van alles zijn. Het verschilt van persoon tot persoon. Zolang het maar niet in een traditioneel kantoor gebeurd van jouw werkgever, werk je remote. 

De betekenis van remote werken

Het hoeft niet per se in het buitenland te zijn 

Vele mensen hebben de misconceptie dat als je remote werkt, dat dan vanuit het buitenland is. Natuurlijk zullen er veel mensen die vanuit huis werken die in het buitenland gaan wonen. Het is alleen geen vereiste voor remote werken. Er zijn ook genoeg mensen die vanuit Nederland werken vanuit huis. 

Hoe vind ik remote werk? 

Het kan lastig zijn om jouw eerste werkgever te vinden die jou op afstand laat werken. Veel remote bedrijven hebben namelijk als vereiste dat je al ervaring hebt met werken op afstand. Daarnaast zijn ook de sollicitatieprocedures vaak anders voor remote banen. 

De voordelen van remote werk

Het grootste voordeel is voor vele mensen is dat het natuurlijk heel veel verschilt kwa reistijd. Daarnaast is het voor mensen met kinderen ook fijner om remote werk te doen aangezien ze de kinderen niet naar een kinderopvang hoeven te brengen. Je zult ook minder geld uit geven aangezien je natuurlijk thuis kan koken. Er zitten natuurlijk nog vele andere voordelen aan remote werken maar dat zijn de belangrijkste voor veel mensen. 

De nadelen van remote werken

Zoals bij zo veel dingen heeft het ook werken op afstand zijn negatieve kanten. Zo ook bij werken op afstand. Sommige mensen kunnen zich niet goed motiveren als ze niet in een kantoor aanwezig zijn. Er zijn ook mensen die het moeilijker vinden om zich te concentreren wanneer ze werken vanuit huis. Tot slot zijn sommige mensen minder productief. Al is er wel een studie die het tegenovergestelde beweert. 

De nadelen van remote werken

Hoe begin je met remote werken? 

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om te beginnen met werken vanuit huis. Zo kan je solliciteren bij een bedrijf dat remote werkt. Daarnaast is er ook nog de optie om een freelancer te worden en je in te schrijven bij een freelance platform. Als je nog geen ervaring hebt met thuiswerken, kan je het zelfs een keer aan je baas voor stellen om vanuit huis te werken. Dit geldt natuurlijk wel alleen voor een baan die kan worden gedaan vanaf afstand.

Deel dit bericht
Aemilius Dost
Aemilius Dost

SEO Specialist, online ondernemer en digital nomad. Ik werk meer dan 5 jaar als freelance SEO specialist voor zowel grotere als kleinere websites. Van kleine hobby-websites tot startups met meerdere miljoenen in investeringen. Daarnaast heb ik ook mijn eigen webdesign bureau in de Mexicaanse markt. Ik ben een full time digital nomad. Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in tech, marketing, en online ondernemen. Ik hou van reizen.

Articles: 108

Nieuwsbrief updates

Vul je emailadres in and schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *