De 5 beste SEO blos voor elke SEO expert
Freelancen & Remote Werk,  Online Ondernemen

De beste SEO blogs voor elke SEO expert 

Spread the love

Dit zijn de 5 beste SEO blogs die jou helpen een SEO expert te worden

De 5 beste SEO blogs. Ik deed ooit een digital marketing studie van het NCOI. Ik wilde namelijk een SEO specialist worden. Dus ik dacht dat dit het beste kon door een digital marketing studie te doen. Dat was het niet. Iedereen leert natuurlijk op zijn eigen manier en iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren.

Voor mij was een digital marketing studie in ieder geval niet de beste manier om een SEO specialist te worden. Gelukkig leiden er meerdere wegen naar Rome.

Digitale marketing en vooral SEO verandert namelijk (bijna) dagelijks. Het is natuurlijk onmogelijk om voor elke Google update een nieuw schoolboek uit te brengen.  

Dit zijn de 5 beste SEO blogs die jou helpen een SEO expert te worden

Waarom is het volgen van SEO blogs zo belangrijk? 

Zoals ik al zei verandert het landschap van digitale marketing constant. SEO verandert misschien wel het meeste van elke vorm van digitale marketing. Zo zijn er ontzettend veel kleine updates bij Google. Maar ook enkele grote updates zoals de Google helpful content update.

Dan ben ik nog niet eens begonnen over Bing. Die hebben natuurlijk ChatGPT aan hun zoekresultaten toegevoegd. Dus dat is nog een ontzettend grote verandering voor SEO specialisten.

Dat zijn al twee ontzettend grote veranderingen in de wereld van SEO. Tel daar nog eens de talloze kleine updates bij op, en je zult wel begrijpen waarom ik liever een blog lees dan een lesboek.

Een blog kan namelijk constant worden geüpdate met de laatste informatie. Daarom zijn SEO blogs zo belangrijk voor SEO specialisten. Dit zijn de beste SEO blogs voor SEO specialisten, en mensen die meer willen weten over het wereldje van SEO. 

1. Searchengineland.com

Searchengineland is een fantastisch blog voor iedereen die op de hoogte wilt worden gehouden omtrent de laatste ontwikkelingen in SEO. Daarnaast hebben de schrijvers van searchengineland ook nog eens nauwe contacten met meerdere mensen binnen Google. Dus je vindt hier up-to-date informatie over verschillende onderwerpen die te maken met SEO.
Daarnaast kun je hier ook op de hoogte worden gehouden wat betreft PPC. Als dat nog niet genoeg was, kun je hier ook whitepapers, webinars en leuke SEO feitjes lezen. Dit blog is dus een echte aanrader voor iedereen die meer wilt te weten komen over SEO. 

2. Searchenginejournal.com

Een website die erg vergelijkbaar is met searchengineland is searchenginejournal.com. Dit is ook een van de beste SEO blogs die je kunt volgen als je alles wilt weten over SEO. Wil je meer weten over Bard? De ChatGPT concurrent van Google dan kun je hier terecht. Wil je meer weten over de laatste strategieën wat betreft blogs? Ook voor dit soort informatie kun je bij Search Engine Journal terecht. Deze blog is een absolute must voor iedereen die graag op de hoogte wordt gehouden omtrent SEO. 

3. Yoast 

Als je zelf een website hebt, of als je veel met WordPress werkt dan bestaat er een grote kans dat je Yoast al kent. Yoast is namelijk een SEO plugin voor WordPress. Al ben ik zelf sinds kort overgestapt naar Rankmath als mijn go-to SEO plugin, doet Yoast wel andere dingen heel goed. Een van de dingen die ze zo goed doen is hun SEO blog. 

Vooral voor SEO beginners is de blog van Yoast erg handig. Er staan namelijk ontzettend veel how-to-gidsen in de blog van Yoast. Het mindere aan de blogs van Yoast is dat ze in tegenstelling tot de twee bovengenoemde blogs geen nieuws hebben wat betreft de laatste ontwikkelingen. Deze blog is dus echt voor het verkrijgen van de tips wat betreft SEO en niet de laatste informatie. 

4. Search Engine Watch

Search Engine watch is een van de oudste en beste SEO blogs. De website bestaat al sinds 1997, het jaar dat ik geboren ben. De artikelen die op Search Engine Watch staan worden door gastschrijvers en SEO specialisten over de hele wereld geschreven. Je kunt er dus vanuit gaan dat er genoeg SEO-informatie te vinden valt op deze website. Van lokale SEO tot mobiele SEO, alles kun je hier vinden. Ook deze website beschikt over Whitepapers. Helaas worden op deze website niet veel ontwikkelingen gedeeld. Het gaat dus echt meer over tips & tricks rondom SEO. 

5. Semrush 

last but not least het Semrush blog. Semrush is samen met Ahrefs en Moz de grootste software voor SEO specialisten. Het zou dan ook gek zijn als ze niet een ontzettend groot blog hadden met verschillende tips en tricks. De blogs van Semrush zijn makkelijk te lezen, en gebruiken mooie grafieken. Als je wilt weten hoe je een blog moet beginnen, kun je een kijkje nemen op de Semrush website. Dit is het perfecte voorbeeld van hoe een blog eruit hoort te zien. Dan moet ik daar natuurlijk wel bij vermelden dat Semrush natuurlijk een aanzienlijk groter budget heeft dan iedereen die dit leest. Dat neem ik aan in ieder geval.  

Dat waren de beste SEO blogs 

Nu je dus meer weet over de beste SEO blogs, kun je ze zelf gebruiken om jouw SEO kennis bij te spijkeren. Het laatste nieuws volgen wat betreft SEO is ontzettend belangrijk. Zodat je altijd op de hoogte blijft. Ik plan zelf altijd een half uurtje per dag in om de beste SEO blogs te lezen als ik begin met werken. Zo kun je de concurrentie voorblijven door in te spelen op de laatste updates, en ben je ze altijd een stapje voor. 


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *