Veilige landen in Afrika
Reizen

Maak de reis van je leven door veilig Afrika

Spread the love

Top 10 meest veilige vakantielanden in Afrika

Welke Afrikaanse landen zijn veilig? Afrika is een prachtig continent om naar op vakantie te gaan. Er zijn mooie natuurgebieden tot prachtige safari’s. Er is alleen een probleem, Afrika staat niet bekend als meest veilig vakantieland. Toch zijn er een aantal landen waar het echt veilig is om te reizen. Om jouw een eindje onderweg te helpen heb ik een lijst samengesteld met mooie landen in Afrika waar je jezelf geen zorgen hoeft te maken om naartoe te reizen. Wanneer je dus je volgende vakantie plant, doe dan eens gek. Ga eens niet naar Barcelona maar naar Tanzania. Dit zijn de top 10 veiligste landen in Afrika om op vakantie te gaan.

Top 10 veilige vakantielanden in Afrika1. Tanzania

Tanzania staat bekend om zijn safari’s. Hierdoor hebben ze ook een booming toerisme industrie. Het land is daardoor economisch stabiel. Aangezien de meeste toeristen die naar Tanzania gaan op safari zijn met georganiseerde tours is het ook niet zo gevaarlijk. Je zult vooral in een auto zitten als je naar dit land in zuidoost Afrika gaat. Wil je toch een hotel boeken in Tanzania dan kan dat natuurlijk met deze link!

Accommodatie tip: Zanbluu Beach Hotel

Tanzania
Zanzibar, Tanzania

2. Kenia

Van Tanzania gaan we naar het land wat ten noorden van Tanzania ligt, namelijk Kenia. Net zoals Tanzania heeft ook Kenia een erg grote en stabiele toerisme industrie door de georganiseerde safari’s. Zelfs met miljoenensteden zoals Nairobi is Kenia grotendeels veilig. Het grootste risico in een land zoals Kenia komt van de wilde dieren, maar met een goede gids hoef je daar niet te veel zorgen over te maken. Wil je een hotel boeken in Kenia, dan kan dat hier.

Accommodatie tip: Zarafa House

Kenia
Masai Mara Nationaal Park, Kenia

3. Botswana

Ook Botswana is een van de veilige landen in Afrika om naar op vakantie te gaan. Het land dat ten noorden van Zuid-Afrika ligt heeft veel te bieden en is vooral veilig door de stabiele situatie omtrent politiek. Daarnaast kan je in dit land ook mooie safari’s boeken en is het ook de poort naar de Okavango Delta, waar meerde mooie natuurreservaten liggen. Toerisme is in dit land ook gerenommeerd. Waardoor je bijna overal met zeer ervaren gidsen rond reist. Boek jouw hotel in Botswana hier

Accommodatie tip: O Bona Moremi Safari Lodge

Botswana
Shakawe, Botswana

4. Oeganda

Het land dat in 1962 onafhankelijk werd van het Verenigd Koninkrijk staat misschien niet bij iedereen op nummer 1 als vakantiebestemming in Afrika. Toch is Oeganda een prachtig land dat je kan bezoeken in Afrika. Je zult vaak rond reizen hier met met ervaren gidsen en daarnaast kan je berggorilla’s bezoeken met beveiligers en boswachters. Wil je jouw hotel boeken in Oeganda dan kan dat hier.

Accommodatie tip: Nyore Hillside Retreat

Oeganda
Bunyonyi Meer, Oeganda

5. Namibië

Namibië is ook een van de veiligere landen in Afrika. Je kunt hier ook veel leuke dingen beleven. Het land biedt van alles woestijnen, safari’s, roadtrips en meer. Het heeft ook prachtige sterrenhemels waar je naar kan kijken als je hier op vakantie bent. Daarnaast is de hoofdstad van Namibië; Windhoek ook een echte stad voor avonturiers. Je kunt hier namelijk skydiven en quads rijden. Heb je zin in een avontuur in Namibië boek dan jouw hotel hier.

Accommodatie tip: Bella Tiny, Bush Tiny House with great views

Namib-Naukluft Nationaal Park, Namibië6. Zambia

Geen hele populaire bestemming in Afrika, maar wel een veilige. Zambia is een prachtig land boven Botswana. Er is hier bijna geen criminaliteit, tenzij je natuurlijk naar de mindere wijken in de grote steden gaat. In Zambia kun je fantastisch rond reizen en prachtige natuurparken zien zoals bijvoorbeeld het Kafue nationale park. Wil je jouw hotel in Zambia boeken, dan kan dat hier.

Accommodatie tip: Lilayi Lodge

Zambezi Rivier, Zambia7. Rwanda

Rwanda wordt door vele gezien als het veiligste land in Afrika. Het is een prachtig land en heeft veel safaritours. Als je naar de hoofdstad Kigali reist zul je wel veel veiligheidsmaatregelen zien. Je hoeft je hier geen druk over te maken, aangezien Kigali een van de veiligste Afrikaanse hoofdsteden is. Door de toerisme industrie is Rwanda voor Afrikaanse begrippen zeer veilig om naar toe reizen. Boek hier jouw hotel in Kigali.

Accommodatie tip: Akagera Transit Lodge

Kivumeer, Rwanda8. Mauritius

Ooit was dit een Nederlandse kolonie tot het werd overgenomen door de Franse. Mauritië is een prachtig eiland in de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar. Dit eiland in Afrika is zeer veilig om naar toe te reizen. Mauritius kent vele strandoorden en er wonen hier veel culturen samen. Wegens de mooie natuur en de prachtige stranden is toerisme een grote industrie in Mauritius en hoef je hier niet veel zorgen te maken over criminaliteit. Wil je lekker gaan zonnen op een van de prachtige stranden van Mauritius boek dan hier je hotel

Accommodatie tip: La Maison de la plage

Zwarte Rivier (Black River), Mauritius

9. Seychellen

De Seychellen is ook een eiland of beter gezegd een eilandengroep dat bestaat uit meer dan 100 eilanden. Eenderde van de eilanden is maar bewoond, en 90% van de bevolking woont op het hoofdeiland Mahé. De Seychellen hebben maar iets minder dan 100.000 inwoners verspreid over de eilanden, het is dus niet raar dat het hier zo veilig is. Het is een prachtige eilandengroep en zeer biodivers. Wil je lekker liggen aan een van de stranden of prachtige natuur zien op een van de Seychellen? Boek hier jouw hotel.

Accommodatie tip: Seashell Beach Villa

La Digue, Seychellen

10. Lesotho

De steden in Lesotho zijn niet zo veilig. Als je op vakantie gaat naar Lesotho zul je dan niet zo veel tijd doorbrengen in de steden. Je zult waarschijnlijk naar het platteland gaan, waar de natuur prachtig is. Deze delen van Lesotho zijn zeer lichtbevolkt en je zult in dit deel van Afrika dan ook niet veel criminaliteit tegen komen. Wil je hier een hotel boeken dan kan dat natuurlijk ook

Accommodatie tip: Maliba Mountain Lodge

Nog meer veilige landen in Afrika

Naast de veilige landen in Afrika, die in deze lijst zijn benoemd zijn er ook nog andere landen in Afrika waar je zeker op vakantie kunt gaan. Denk hierbij aan landen zoals Ghana, Senegal, Gambia en Malawi. Je kan naar al deze landen in Afrika reizen als je maar goede veiligheidsmaatregelen neemt. Ben je zelf in een veilig land in Afrika geweest dat we niet hebben benoemd? Laat het ons weten zodat we hierover ook kunnen schrijven.

Ben je op zoek naar een toffe rondreis naar Afrika? Klik dan hier!


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *