Reizen

Waarom een backpack en geen koffer mee op reis?

Spread the love

Het kiezen tussen een backpack en een koffer voor op reis hangt af van verschillende factoren en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele redenen waarom mensen een backpack verkiezen boven een koffer:

 1. Mobiliteit: Een backpack is over het algemeen gemakkelijker te dragen en biedt meer mobiliteit, vooral als je van plan bent om te reizen naar bestemmingen met ongelijke of onverharde paden, zoals wandelen in de bergen, eilandhoppen of reizen met het openbaar vervoer. Het is handiger in situaties waar trappen, smalle straatjes of ontoegankelijke terreinen de norm zijn.
 2. Flexibiliteit: Backpacks zijn vaak flexibeler dan koffers. Ze kunnen gemakkelijk worden ingepakt in overvolle bagageruimtes of worden opgeborgen in kleine ruimtes in hostels, treinen of bussen.
 3. Lichtgewicht: Backpacks zijn doorgaans lichter dan koffers, waardoor je meer bagage kunt meenemen zonder het gewichtslimiet van luchtvaartmaatschappijen te overschrijden.
 4. Minimalistisch reizen: Voor reizigers die van plan zijn om licht te reizen en alleen het noodzakelijke mee te nemen, is een backpack vaak de betere keuze. Het kan je helpen om minder spullen mee te nemen en je te concentreren op de essentiële items.
 5. Backpackcultuur: Sommige reizigers kiezen voor een backpack vanwege de cultuur en gemeenschapsgevoel die ermee gepaard gaat. Backpackers zijn vaak meer geneigd om andere reizigers te ontmoeten en te verblijven in hostels en budgetaccommodaties.
 6. Avontuurlijke reizen: Als je van plan bent om avontuurlijke activiteiten te ondernemen, zoals trektochten, kamperen of reizen naar afgelegen gebieden, kan een backpack beter geschikt zijn vanwege zijn mobiliteit en duurzaamheid.
 7. Budgetreizen: Backpacks zijn vaak de keuze van budgetreizigers vanwege hun betaalbaarheid en praktische voordelen. Ze zijn minder vatbaar voor beschadiging en vervanging, wat geld kan besparen op de lange termijn.

Aan de andere kant hebben koffers voordelen zoals gestructureerde opslag, gemakkelijk toegang tot kleding en spullen, en een nettere uitstraling. De keuze tussen een backpack en een koffer hangt uiteindelijk af van je reisstijl, bestemming en persoonlijke voorkeur. Sommige reizigers kiezen er zelfs voor om beide mee te nemen, afhankelijk van de aard van hun reis.

Voorbeelden van merken en modellen van rugzakken

Het bepalen van de “beste” rugzakken hangt sterk af van het beoogde gebruik, persoonlijke voorkeuren en budget. Hier zijn echter enkele populaire merken en modellen van rugzakken die vaak hoog worden gewaardeerd in verschillende categorieën:

 1. Nomad Batura Series: Deze rugzakken zijn ideaal voor trektochten en outdooravonturen. Ze bieden voldoende opbergruimte, comfortabele draagsystemen en zijn ontworpen om verschillende weersomstandigheden aan te kunnen.
 2. Osprey Atmos AG/Aura AG: Deze rugzakken staan bekend om hun comfort en ondersteuning voor wandelaars en avonturiers.
 3. Deuter Aircontact Lite: Een solide optie voor trektochten met veel opbergruimte en comfort.
 4. Gregory Baltoro/Deva: Deze rugzakken zijn ideaal voor langere trektochten en bieden veel organisatie en comfort.
 5. Granite Gear Crown 2: Een populaire keuze voor thru-hikers vanwege het lage gewicht en comfort.
 6. Black Diamond Creek: Een robuuste en duurzame rugzak voor klimmers en liefhebbers van avontuurlijke sporten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, en er zijn talloze andere merken en modellen beschikbaar. Het is belangrijk om je specifieke behoeften in overweging te nemen, zoals de beoogde activiteit, de gewenste capaciteit, de pasvorm en comfort, en je budget bij het kiezen van de juiste rugzak. Het kan ook nuttig zijn om recensies te lezen en, indien mogelijk, de rugzak uit te proberen voordat je een aankoop doet.


Spread the love