Wat is een digital nomad?
Freelancen & Remote Werk,  Lifestyle,  Online Ondernemen,  Reizen

Wat is een Digital Nomad?

Spread the love

Wat is een digital nomad en hoe word je een digital nomad?

Wat is een digital nomad? In de afgelopen paar jaar is het begrip “digital nomad” steeds populairder geworden. Het feit dat mensen die werken op afstand nu een professionele en oprechte optie zijn, is een goede zaak. Maar hoe werkt het precies? Wat kun je verwachten als je besluit om een digitale nomade te zijn? Wij helpen je graag met dit artikel hoe je een digital nomad kan worden en wat een digital nomad precies is.

Digitale nomads verdienen geld door op afstand te werken.

Je hebt waarschijnlijk wel eens wat gehoord van digital nomads, of misschien ken je al iemand die er een is. In dit artikel wordt uitgelegd wat het betekent om een digital nomad te zijn, waarom mensen voor deze levensstijl kiezen en hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Wat is een digital nomad?

Een digital nomad is iemand die vanaf zijn laptop of tablet werkt om online geld te verdienen. Ze hebben geen kantoor of andere beperkingen zoals de meeste mensen, dus ze kunnen overal ter wereld werken. Ze kunnen ook in hun eigen tempo reizen terwijl ze toch geld verdienen met hun gekozen beroep. Het is belangrijk op te merken dat niet alle digital nomads daadwerkelijk reizen – er zijn er veel die ervoor kiezen om op één plaats te blijven omdat dat beter bij hen past dan reizen – maar degenen die wel voor deze levensstijl kiezen, wonen vaak in het buitenland vanwege de flexibiliteit en de betaalbaarheid in vergelijking met thuisblijven.

Hoewel ze misschien werken terwijl ze reizen, is de baan zelf niet gebonden aan de locatie.

U vraagt zich misschien af: “Wat is een digital nomad? Zijn het echt gewoon telewerkers?” Het antwoord is nee. Een digital nomad heeft een baan die van overal kan worden gedaan en een werkgever die hen toestaat om op afstand te werken. Bijvoorbeeld:

  • Een copywriter kan zowel vanuit zijn AirBnB in Madrid als op het strand in Thailand blogberichten schrijven.
  • Een IT-ingenieur kan met zijn laptop problemen oplossen voor klanten in China of terwijl hij kombucha drinkt in een koffiehuis in Portland.

Digital nomads hoeven niet te gaan waar de banen zijn; ze nemen hun banen mee, waar ze ook naartoe gaan!

Ze reizen van plaats naar plaats in hun eigen tempo.

Als digital nomad heb je de vrijheid om de wereld rond te reizen en te werken waar je maar wilt. U kunt ervoor kiezen parttime of fulltime te werken. En omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over woon-werkverkeer of over kantoorpolitiek, is het mogelijk dat uw leven meer stressvrij is dan ooit tevoren!

Hoe word je een Digital Nomad?

Enkele van de meest voorkomende banen voor digitals nomads zijn marketing, programmeren en ontwerpen. Deze functies zijn ideaal voor iemand die op afstand wil werken omdat ze online of via de telefoon kunnen worden gedaan.

Er zijn ook andere mogelijkheden voor digitale nomaden om geld te verdienen, zoals freelance-werk op uitzendplatforms zoals Upwork en Freelancer. Ook kan je een blog schrijven en advertenties plaatsen (zoals ik doe), of een webshop beginnen.

Hoe word je een Digital Nomad?

Veel digitale nomads zijn ook ondernemers.

Sommige digital nomads zijn ondernemers. Dit betekent dat ze voor zichzelf werken, of voor een bedrijf, of voor een startup. Het kan ook zo zijn dat deze mensen hun product of dienst op het internet aanbieden en dan verkopen aan anderen.

Dit is misschien wel het meest geslaagde model voor digital nomads: ondernemen als je op reis bent! Deze manier van leven komt bijna iedereen uit de pas in de moderne wereld vol met flexibiliteit, freelancers en (startup)ondernemers die overal ter wereld te vinden zijn.

Enthousiast om digital nomad te worden?

Als je een digitale nomade wilt worden, is de eerste stap een baan te vinden waarbij je op afstand kunt werken. Dit kan van alles zijn, van marketing en design tot programmeren en webontwikkeling. De tweede stap is om zoveel mogelijk de wereld rond te reizen (of gewoon een mooie plek te vinden om langer te verblijven, zo lang je maar vrij bent om te reizen).


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *