Wat is een Virtual Assistant?
Freelancen & Remote Werk,  Online Ondernemen

Wat is een virtual assistant en hoe word ik er een?

Spread the love

Wat is een virtual assistant

Wat is een Virtual Assistant? Een virtual assistant is een persoon die een baan heeft als zelfstandig ondernemer en werkt vanaf zijn of haar thuis. Deze persoon kan op meerdere plekken tegelijkertijd werken en uitgebreide taken uitvoeren voor verschillende mensen. Het bijzondere aan deze industrie is dat er geen limiet is in wat je kunt doen, omdat je alleen maar vertrekt op wat je expertise en interesse zijn. Hierdoor kunnen virtual assistants hun bedrijf verder uitbouwen naarmate ze meer skills leren en ervaring verzamelen

Hoe word ik een virtual assistant?

Als een virtual assistant, kunt u zich afvragen hoe u kunt beginnen met het opbouwen van uw eigen bedrijf. Er zijn veel manieren om een VA te worden, waaronder online trainingen en certificeringscursussen. Hier zijn enkele tips om te beginnen:

  • Online Training – Wij raden je aan ten minste één virtual assistant cursus te volgen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe de industrie werkt en wat er nodig is om succesvol te zijn in deze rol voordat je klanten aanneemt of samenwerkt met andere VA’s.
  • Cursussen – Als je vind dat de opleiding niet genoeg is, kijk dan naar het kopen van extra cursussen van gerenommeerde bronnen zoals Udemy of skillshare.com. Deze sites bieden toegang tot honderden lessen over alles zoals marketing, klantenservice, accountancy and veel meer!

Wat kan ik verwachten te verdienen als virtual assistant?

Als virtueel assistent kun je verwachten tussen de €15 en €20 per uur te verdienen. Dit tarief stijgt naarmate uw ervaring toeneemt en klanten eerder geneigd zijn meer te betalen voor uw extra vaardigheden. Je kunt ook geld verdienen met de verkoop van producten of diensten die je zelf creëert zoals templates en ebooks.

Wat doet een virtual assistant?

Virtual assistents zijn mensen die u kunt inhuren om uw administratieve taken en andere werkzaamheden te doen. Ze helpen met het invoeren van gegevens in uw boekhoudprogramma of mailprogramma, ze bellen met klanten voor u, ze schrijven aanbiedingen en verzenden deze naar relevante adressen.

Virtual assistenten kunnen ook veel meer dan alleen administratieve taken doen. Ze kunnen bijvoorbeeld onderzoek doen naar nieuwe marketingstrategieën, productprototypen ontwerpen of e-mailcampagnes opzetten voor uw bedrijf.

Waar kan ik banen vinden als virtual assistent?

Je kunt banen vinden op verschillende manieren. Online platforms zoals Upwork en Freelancer.com zijn goed om te beginnen, maar er zijn nog meer mogelijkheden als je verder kijkt. Platformen zoals LinkedIn bieden vaak ook vacatures aan die eenvoudig te vinden zijn als virtual assistant. Zoek daarnaast ook op afstand bijvoorbeeld via Google en Bing naar ‘remote jobs’ of specifieke remote websites zoals dynamitejobs.com, weworkremotely.com, of euremotejobs.com.

U kunt thuis werken als een virtual assistant en genieten van een zeer flexibel schema.

Als virtual assistant kun je van thuis uit werken en genieten van een zeer flexibel schema. U kunt kiezen om parttime of fulltime te werken, volgens uw eigen schema.

Het mooie van een virtual assistant is dat je overal ter wereld kunt werken. Dit betekent dat als je op een dag geen zin hebt om buiten in de zon te werken, maar liever binnen blijft bij de airco op een warme zomerdag, ga je gang! Het is jouw keuze! Werken als virtual assistant, is een van meest de perfect banen voor een digital nomad.

Virtual assistant worden is zo moeilijk nog niet!

Je hoeft niet bang te zijn dat je geen goede baan kan vinden als virtual assistant. Er zijn veel websites met banen voor virtual assistants. Als u op zoek bent naar een baan waarin u thuis kunt werken, dan is dit misschien wel voor u de perfecte keuze.


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *