Wat te doen in Barcelona?
Reizen

Wat te doen in Barcelona?

Spread the love

Wat te doen en zien in Barcelona?

Wat te doen in Barcelona? Barcelona is de hoofdstad van de autonome gemeenschap Catalonië en de tweede grootste stad van Spanje, met 1,7 miljoen inwoners.

De stad staat bekend om zijn architectuur, klimaat en culturele leven, maar ook om zijn stranden. Barcelona is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa en een belangrijk economisch centrum. Het is ook een cultureel diverse stad met een lange lijst van musea, theaters, monumenten en festivals die zowel inwoners als toeristen aantrekken. Het is de tweede grootste stad na Madrid.

Gaudi kunst

Tijdens jouw verblijf in Barcelona moet je zeker wat werk van Gaudi zien. Gaudi is een van de beroemdste architecten uit Spanje, en zijn creaties zijn een must voor iedereen die deze prachtige stad bezoekt. Het beroemdste werk van Gaudi is de Sagrada Familia, die sinds 1882 in aanbouw is. Als je tijd hebt voor slechts één bezoek, zou dit het zijn. Zo niet, dan zijn er andere opties zoals Park Guell waarover hieronder meer.

Gaudi Kunst


Las Ramblas

Las Ramblas is een straat in Barcelona. Het is een populaire toeristische attractie, en het is ook een van de belangrijkste verkeersaders van de stad. De promenade loopt van Plaça de Catalunya naar Parc de la Ciutadella (het centrale park), en is bezaaid met winkels, restaurants, bloemenstalletjes en andere zaken die tegemoet komen aan toeristen die op zoek zijn naar souvenirs of een hapje willen eten.

Las Ramblas is een van de beroemdste straten ter wereld: elk jaar lopen miljoenen mensen over dit lange voetgangersgebied door het oude Barcelona – van het Plaça de Catalunya helemaal tot aan El Mercat de Sant Josep op de markt La Boqueria bij de waterkant van Port Vell. Veel van deze bezoekers worden hierheen getrokken door hun verlangen om Gaudi’s La Sagrada Familia kerk en Park Güell te zien (waar we het later over zullen hebben). Anderen komen omdat ze hebben gehoord hoeveel plezier je kunt hebben door gewoon op en neer te lopen op Las Ramblas zelf!

Park Guell

Park Guell is een park ontworpen door Antoni Gaudí. Het ligt in de wijk Gràcia in Barcelona, en werd aangelegd tussen 1900 en 1914. Het is een van de belangrijkste voorbeelden van modernisme in Catalonië, en werd in 1984 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Gaudí gebruikte mozaïeken om de muren van het park te versieren met afbeeldingen van dieren.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een grote rooms-katholieke kerk in Barcelona, ook ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí, en staat al sinds 1882 in de bouw. De bouw van de kerk begon tijdens Gaudí’s leven en is nog steeds aan de gang.

De architectonische stijl van het gebouw is uniek onder de op de gotiek geïnspireerde kerken, vooral door de Art Nouveau-details en de organische, op de natuur gebaseerde vormen die Gaudí’s levenslange bewondering voor de natuur en Gods schepping weerspiegelen.

Dagtrip vanaf Barcelona; Tarragona

Sagrada Familia

Tarragona is een havenstad in Spanje. Het heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de Carthaagse periode. Het is een populaire toeristische bestemming met veel Romeinse ruïnes en middeleeuwse kathedralen om te verkennen. De stad heeft ook een aantrekkelijke promenade langs het strand waar je kunt wandelen terwijl je geniet van het uitzicht op de zee en de omliggende gebieden zoals Canet de Mar en Salou, twee andere populaire vakantieplekken in de buurt.

In dit artikel staan de hoogtepunten van Barcelona voor je op een rij.

Barcelona is een mooie en levendige stad met veel dingen om te doen in Barcelona. Je kunt door de straten wandelen, de historische plaatsen bezoeken of een tour maken op een Segway. Als Je liever met de fiets op ontdekking gaat, dan heeft Barcelona genoeg fietspaden om van te genieten. Zo is er bijvoorbeeld het gigantische fietsenrek buiten het strandstation Barceloneta, waar je jouw fiets al voor €2 per dag kunt huren!


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *