Welke Social Media Zijn Er?
Online Ondernemen

Welke Social Media Zijn Er?

Spread the love

Welke Social Media Zijn Er? De Top 10

Welke Social Media Zijn Er? Iedereen gebruikt het tegenwoordig. 95% van de Nederlanders tussen de 12 en 45 jaar gebruikt social media. Wat zijn eigenlijk de meest gebruikte social media platformen en zijn er een paar van de grootste social media platformen die je nog niet kent? Welke social media zijn er eigenlijk? Dit zijn de 10 grootste social media platformen ter wereld in 2022. 

Welke Social Media Zijn Er? De Top 10

In dit artikel staan affiliate links. Wat houdt dit in?

Wanneer je via een van deze links iets koopt ontvangen wij een kleine commissie. Het product is voor jou niet duurder maar omdat wij je vanuit onze website doorsturen krijgen wij van deze partijen een kleine percentage, als bedankje/reclamevergoeding. Met deze vergoeding kunnen we de website laten draaien en dagelijks voor jou op zoek gaan naar de beste deals etc.

1. Facebook (Meta) (2.9 Miljard Gebruikers Per Maand)

Als je je afvraagt welke social media er zijn, dan ken je deze natuurlijk al. Facebook is het grootste social media platform ter wereld met meer dan 2.9 miljard bezoekers per maand. Het platform van Mark Zuckerberg wordt maandelijks gebruikt door ongeveer 37% van de wereldbevolking. Er zijn ook meer dan 200 miljoen kleine bedrijven geregistreerd op Facebook. Ook al stagneerd de groei van Facebook, het is nog steeds een goed platform om jouw bedrijf te laten groeien. Als je als bedrijf op facebook bent, is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je jouw reputatie in de gaten houdt. Dat kan met deze software.

Facebook

2. YouTube (Google) (2.2 Miljard Gebruikers Per Maand) 

YouTube maakt deel uit van een van die andere Techgiganten, Google. Het videoplatform werd opgericht in 2015, en heeft een monopolie op de video platform markt. Gebruikers, spenderen uren en uren op YouTube. Vooral wanneer ze terecht komen in een YouTube “rabbit-hole”. Net zoals op Google, kan je op YouTube ook SEO doen. Het wordt dan ook door sommige als de grootste zoekmachine na Google gezien. 

YouTube

3. Whatsapp (META) (2 Miljard Gebruikers Per Maand)

De top 5 van grootste social media platforms ter wereld wordt dus gedomineerd door Meta. Op nummer 3 staat namelijk Whatsapp. Dit berichten platform heeft bijna iedereen op zijn of haar telefoon staan. Voorheen werd het vooral gebruikt om met familie en vrienden te communiceren. Tegenwoordig gebruiken ook veel bedrijven het om met hun klanten te communiceren. 

Whatsapp

4. Instagram (META) (2 Miljard Gebruikers Per Maand) 

Op Instagram zijn maandelijks 2 miljard gebruikers actief. Instagram is vooral een visueel platform.  Het is dan ook het perfecte platform om jouw producten ten toon te stellen. Als je als bedrijf niet actief bent op Instagram mis je dus echt iets! Daarnaast kan je met Instagram business ook veel statistieken inzien. Deze kunnen je helpen met het vinden van jouw ideale buyer persona.

Instagram

5. Facebook Messenger (META) (1.3 Miljard Gebruikers Per Maand)

Als je deze lijst zo leest, zou je misschien niet verwachten dat Mark Zuckerberg dit jaar een fortuin heeft verloren. Nummer 5, Facebook messenger is namelijk ook onderdeel van moederbedrijf META. Je kan met Facebook Messenger tegenwoordig niet alleen met je klanten chatten. Er zijn ook nieuwe dingen bij gekomen zoals het het creëren van chatbots, het verzenden van een nieuwsbrief. 

Facebook Messenger

6. WeChat (1.26 Miljard Gebruikers Per Maand) (Tencent)

Het kan zijn dat je nog nooit van dit social media platform hebt gehoord. WeChat is namelijk Chinees. Dit is ook de inspiratie van Elon Musk voor Twitter. WeChat was namelijk ooit gewoon een berichtenplatform. Nu is het een platform waar je veel meer op kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een taxi. Je kan via WeChat zelfs je boodschappen doen. Dit platform is dus belangrijk als jouw bedrijf in China, of andere delen van Azië wilt verkopen. 

WeChat

7. TikTok (1 Miljard Gebruikers Per Maand) (ByteDance)

Wie kent het niet? TikTok. Het videoplatform is namelijk een van de snelstgroeiende sociale media ter wereld. Dat is ook wel te zien. Bijna iedereen gebruikt TikTok tegenwoordig. Dit sociale media platform is vooral belangrijk als jouw klanten uit een jonger publiek bestaan.
Je kan met TikTok video’s van 15 tot 60 seconden maken. TikTok is pas in 2017 gelanceerd maar is dus in een korte tijd razend populair geworden.

TikTok

8. Sina Weibo (573 Miljoen Gebruikers Per Maand) 

Als je nog nooit van WeChat had gehoord, dan heb je zeker nog nooit van Sina Weibo gehoord. Sina Weibo is namelijk de kleinere van de twee techgiganten uit China. Sina Weibo is een platform voor micro bloggen. Het is dus Chinese versie van Twitter. Daarentegen heeft Sina Weibo wel een jonger publiek. Als je dus graag dingen in China wilt promoten onder de jongere generatie moet je Sina Weibo een kijkje geven. 

Sina Weibo

9. QQ (539 Miljoen Gebruikers Per Maand) (TenCent)

QQ bestaat al sinds 1999. Het is dus een van de oudste social media platformen op deze lijst. Net zoals Sina Weibo, WeChat en TikTok, is ook QQ een Chinees bedrijf. Het heeft in ieder geval Chinese roots. Het is een berichtenplatform. Daarnaast heeft het ook andere functies zoals het spelen van spelletjes en het kijken van films. QQ staat je ook toe om je eigen avatar te bewerken. 

QQ

10. Telegram (550 miljoen gebruikers)

Telegram is een van de enige van de grote social media platformen die nog niet is verkocht aan een grotere partij. Telegram is nog steeds in handen van de originele oprichters. Telegram is een berichten platform wat zich onderscheidt door hun privacy. Daarnaast hebben ze ook end-to-end-encryption op alle functies. Je kan het als bedrijf natuurlijk wel gebruiken voor klantenservice, en het maken van chatbots. 

Telegram

Welke social media zijn er nog meer?

Dat is natuurlijk niet alles. Er zijn nog genoeg andere social media platformen die je kunt gebruiken. Als je veel B2B verkoopt, dan kan een social media platform zoals LinkedIn erg handig zijn. Heb je een demografie is die tussen de 18 en 30 en mannelijk is dan kan je kijken naar een platform zoals Reddit. Wat dacht je van Snapchat? Een platform wat ook nog steeds genoeg gebruikt wordt. Je kunt natuurlijk ook Twitter, Quora en Pinterest gebruiken om jouw doelgroep te bereiken. 

Welke social media zijn er voor mijn bedrijf?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel social media platformen. Het belangrijkste voor jou als consument is om een te kiezen waar je je veilig voelt, in een betrouwbare omgeving. Ben je een bedrijf? Dan moet je kijken welk social media platformen het beste bij jouw product en demografie past. Verkoop je een game product? Dan kan Reddit wel eens goed voor je werken. Verkoop je een B2B software, dan kan Quora een goede oplossing voor je zijn! 

Handige tips voor Social Media voor jouw bedrijf

Heb je een social media gevonden die goed bij jouw bedrijf past? Zorg dan dat je advertenties maakt die ook aanslaan op dat platform. Een handige tip is om de tool copy.ai te gebruiken. Dit programma kan je helpen met het schrijven van content voor verschillende social media platform. Lees hier onze copy.ai review! Daarnaast heeft een van de grootste marketing platformen ter wereld, HubSpot ook veel tools die je kunnen helpen met groeien op social media. Ten slot, kun je met een programma als Brand24 kijken wanneer jouw merknaam wordt genoemd op verschillende social media. Dit kan je helpen met het reposten van goede content, en het in de kiem smoren van negatieve PR over jouw merk. 


Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *